De geheime tuinen van Hydra Griekenland

by Grieksblauw
hydra griekenland

Al wandelend viel mij op dat er een aantal grote, geheimzinnige villa’s 🏠 met grote tuinen staan op het eiland Hydra in Griekenland. Ik vind ze mysterieus, omdat ze imposant zijn met hun hoge muren rondom de tuin en sjieke, gouden naamplaten op hun poort. Zelfs als ik op mijn tenen stond was het onmogelijk om naar binnen te loeren 👀

Grote villa’s van bekende artiesten op Hydra (Griekenland)

Ik had al vernomen dat grote artiesten zoals Mick Jagger wel eens verstopt werden in zo’n mansion. En ook onze eigen Koning Wim-Lex 🤴🏼 en Maxima 👸🏻 zijn hier een keer gespot! Veel van deze panden zijn niet in Griekse 🇬🇷handen. Na de tweede wereldoorlog hebben buitenlandse magnaten de vervallen huizen 🏘 opgekocht en ze weer hersteld.

Zodra ik een open ingang naar één van die tuinen zag, greep ik mijn kans en liep🚶🏼‍♀️ naar binnen. De hete zon 🌞 op straat deed mij denken aan de Sahara 🌵, maar nu liep ik een Fata Morgana in. 👼🏻 🌺🌴 Het ideale fotomoment! 📸

Loop jij wel eens zonder toestemming ergens naar binnen? Klim je wel eens over een hekje? Kruip je onder prikkeldraad door? 🤫🤭

Over Hydra Griekenland

Eiland Hydra (Griekenland) is binnen twee uur te bereiken met de fastferry vanaf Piraeus. Ik was wat huiverig over dit eiland omdat ik verhalen hoorde over dikke Amerikanen die op ezeltjes de berg op vervoerd werden. Dit is namelijk een eiland waar geen gemotoriseerd verkeer toegestaan is. Het beeld van een Grieks eiland met de typerende ezels verkoopt waarschijnlijk goed in Amerika.

Een welvarende indruk

In het COVID jaar durfde ik het avontuur aan om te gaan. De ezeltjes stonden inderdaad in de haven te wachten, maar door de situatie mochten ze werkeloos in de zon blijven branden. Hydra maakte een welvarende indruk met haar mooi geplaveide straten en grote herenhuizen. Vanuit de haven kun je verschillende taxibootjes nemen naar strandjes (kiezel) of je kunt een stukje wandelen naar een stadsstrandje. De steegjes en paadjes bergopwaarts zijn werkelijk prachtig en lijken wel gepolijst.

Op een dag wandelde ik langs de hoge muren van een aantal geheime tuinen van Hydra, via de haven,  richting het stadsstrand. Voordat ik op de steiger aan de waterkant ging liggen besloot ik eerst te gaan lunchen. Tegen mijn principes stapte ik het terras op van een Italiaans restaurant met de naam Techne. Ook al is dit geen Grieks restaurant, het had een mooie tuin en het een heel Grieks uitzicht. 

Hydra is als een plaatje uit een sprookjesboek van Walt Disney en ik kom zeker nog eens terug voor een heerlijk weekendje in Griekenland.

hydra griekenland kat ezel

Hydra op de kaart

Meer lezen

🇬🇧 Translate »