Magisch Meteora

by Grieksblauw

Ik verbleef in een appartement in 🇬🇷 Kalambaka in noord Griekenland om Meteora ⛰ te bezoeken. De eigenaar Christos 🧔🏽 verwelkomde ✋ mij hartelijk met een Grieks biertje 🍻 op het terras voor mijn deur. Hij woonde samen met zijn vrouw Heleni 👩🏽‍🦱op de eerste verdieping. Hij had vroeger in het leger gezeten en het commanderen 📣had hij nog niet verleerd. Elk biertje werd geserveerd door zijn vrouw 👩🏽‍🦱die hij vanaf zijn tuinstoel belde. Uiteraard zat er bij elk drankje een Grieks 🇬🇷hapje en ik kreeg zelfs een verse bougatsa 💙geserveerd. Elke keer was het weer een verrassing😋 wat er via het trappetje mee naar beneden kwam. Ondanks dat het fris ⛅️ was buiten, praatten we urenlang totdat ik afhaakte. 

De volgende dag ging ik met een gids 🧝🏽de omgeving verkennen. Meteora met haar sprookjesachtige 🧚🏼🧚🏿‍♀️bergtoppen ⛰ ⛰ en mysterieuze kloosters ⛪️ zou heel indrukwekkend 🤩zijn, maar het weerbericht voorspelde veel 🌧🌧wolken en regen. Op het moment dat mijn gids en ik aankwamen bij dit uitkijkpunt brak de hemel een stukje open. 🌤🧞‍♂️🧞‍♂️🧞‍♂️🌤 Wie zegt dat Griekse goden een mythe zijn? Dankzij de slechte weersvoorspelling zaten wij ALLEEN op dit rotsblok te kijken naar dit wonder dat zich voordeed. Mijn gids(die geweldig is) genoot ook zichtbaar en fluisterde dat dit echt heel bijzonder was. Ik kon niet anders dan knikken en opgaan in dit moment. Griekenland 🇬🇷 wat ben jij magisch mooi❤️ 

Toen ik terug kwam bij mijn verblijf stond Christos al te patrouilleren. Ik sloeg het goedbedoelde blikje Fix 🍺 dit keer vriendelijk af. Ik moest al mijn indrukken van vandaag even verwerken. Met mijn ogen dicht. “Salut kapitein Christos, morgen weer een dag in dit paradijs!”.⠀⠀⠀⠀⠀

Mijn Gids Dimitrios bracht mij naar geweldige plekken in de omgeving

Over Meteora

Meteora ligt in het noorden van Griekenland, bij het plaatsje Kalampaka. Het landschap bestaat uit zandstenen “pilaren” waar verschillende kloosters op staan. Het buitenaardse landschap past perfect bij hobbits en tovenaren. In de 9de eeuw bewoonde kluizenaars de grotten in de rotspartijen. In de 14de eeuw begonnen Monniken stenen naar boven te takelen en bouwden de prachtige kloosters. Hoe deden ze dat?! Hier moet toch magie voor nodig zij geweest? 

Deze omgeving is heel erg Grieksblauw omdat het vol zit met spannende verhalen en avontuur. Hier kun je wandelen, klimmen en op zoek gaan naar de meest bijzondere natuurverschijnsels. De gids waar ik mee op pad ging heeft mij verschillen eetbare planten laten zien en we dronken uit een bron die zo uit de wortels van een boom stroomde. Dat dit een spannende omgeving is hadden filmmakers al lang geleden ontdekt (Tombraider, James bond). Nu jij nog:)

Meteora op de kaart

Meer lezen

🇬🇧 Translate »