Een weekend naar het eiland Poros (Griekenland)

by Grieksblauw
poros griekenland

We gingen een lang weekend naar het eiland Poros. Dat is doodnormaal in 🇬🇷Griekenland. Na een drankje😋 op een terras in de haven van Poros town besloten we de heuvel op te klimmen om de klokkentoren🏫 te zien. De toren is een bekende attractie hier en staat sinds 1927 op het hoogste punt van het eiland. 

De toren van Poros beklimmen

We beklommen de trappen die begonnen in het straatje achter het terras waar we zaten. Het was rond 6 uur en de temperatuur werd al iets aangenamer. Terwijl we de trap beklommen kon ik het niet laten om steeds even achterom te kijken om te zien hoe de zon ☀️ glinsterde op de kalme zee. Boven aangekomen waren wij de enige(!) toeschouwers van een prachtig uitzicht en een klok….die stil stond. Dit moment kon best zonder tikkende klok, maar de vastgelopen Griekse vlag was mij een doorn in het oog: Die vlag moest wapperen! 🇬🇷🌬🇬🇷 En dus…klom ik de rots op en maakte deze herinnering compleet❤️

eiland poros weekend griekenland

Over Poros (Griekenland)

Wij gingen naar Poros met de auto. Je kunt ook met de boot vanaf Pireaus gaan, maar zo konden we ook wat meepakken van  de Peloponnesos. Via Nafplion en het Theater van Epidaurus arriveerden we bij de veerboot. In de haven van Galatas kun je het eiland al zien liggen terwijl je een Frappé weg nipt. 

Stranden Poros

Het was half Augustus en ik had enorme drukte verwacht op het eiland. Dit aangezien de Grieken dan ook vrij zijn en het ook nog eens weekend was. Maar die drukte heb ik niet gezien. Poros heeft een aantal leuke baaitjes, waarvan Love Bay mijn favoriet was. Dit kleine zandstrand ligt verscholen tussen de bomen en heeft een prachtig uitzicht op de overkant.

Mooie haven

Poros heeft een mooie haven waar je veel bootjes voorbij ziet varen omdat het een doorgang is naar het zuiden van de Peloponnesos. Vanaf de boulevard kun je via een trap de berg op lopen richting de bekende klokkentoren. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Als je een wat rustigere plek wilt hebben waar je een cocktail kunt drinken,  dan kun je naar het Poros Image hotel. Verwacht geen hippe plek, maar je hebt een fijne bank met service en geweldig uitzicht. 

Onze host bracht ons bij zonsondergang naar de prachtigste plek. Het was bij een kerkje van de heilige Athanassios. Hier staat een picknicktafeltje en een bankje en je hebt een onbeschrijfelijk mooi uitzicht. De meest romantische afsluiter van een weekend op het eiland Poros (Griekenland).

Poros Griekenland op de kaart

griekenland eiland poros

Meer lezen over eilanden dicht bij Athene?

Heb je zin gekregen in een weekend op dit mooie eiland?

Handige link:

Leuke hotels op Poros

Meer lezen

🇬🇧 Translate »