Bestemmingen

by Grieksblauw

Reisinspiratie voor Griekenland

Griekenland heeft duizenden eilanden waarvan ongeveer 260 bewoonde exemplaren. Met haar oppervlakte van 132.000 km2 is Griekenland met gemak 4 keer zo groot als Nederland. Het landschap is gevarieerd en avontuurlijk! In het noorden en het westen is veel groen en de zee heeft overal weer een andere tint blauw. Het lijkt mij onmogelijk om in een mensenleven alle bestemmingen in Griekenland te leren kennen, maar ik doe met Grieksblauw een aardige poging. Zelden blijf ik lang op dezelfde plek, want nieuwe reisinspiratie voor Griekenland is nooit ver weg!

Met deze website wil ik reizigers stimuleren om meer te reizen (en te ontdekken) tijdens zijn/haar verblijf in Griekenland. Het is zo gemakkelijk en leuk om te reizen binnen dit land: Pak de boot, huur een auto, neem de trein of een binnenlandse vlucht! Griekenland is oneindig!

 

Hoe ga ik naar Griekenland?

De mooiste bestemmingen in Griekenland zijn gemakkelijk te bereiken

Als ik op pad ga om reisinspiratie voor Griekenland op te doen, vlieg ik bijna altijd op Athene. KLM vliegt 3 keer per dag rechtstreeks naar deze luchthaven. Als ik het noorden van Griekenland bezoek, dan vlieg ik op Thessaloniki met Transavia of Aegean Airlines. Uiteraard zijn er nog meer maatschappijen, maar als je vaak vliegt is het een aanrader om te gaan voor een maatschappij waar je frequent flyer voordelen krijgt. Vooral in onzekere tijden zoals in 2020 heb ik geen last gehad van de vluchten die gecanceld waren en als dat wel gebeurde heb ik mijn geld netjes retour gehad. Retourtickets met KLM zijn er al vanaf 198 Euro als je het niet erg vindt om laat te arriveren of heel vroeg te vertrekken. Maar uiteraard kun je altijd op Skyscanner kijken wie de beste deals heeft.

reisinspiratie griekenland

Eilandhoppen met de ferry

Bestemmingen in Griekenland zonder vliegveld vragen om een bootreisje, want Ik vind het vaak leuker dan in het vliegtuig te stappen. Het nemen van een boot is doodnormaal in een land met +/- 260 bewoonde eilanden. Het is zo eenvoudig dat Je ook gewoon voor een weekendje naar bijvoorbeeld éen van de Saronische eilanden kunt, want deze liggen op “steenworp afstand” van de bruisende hoofdstad Athene. No big deal! Ik weet zeker dat er nog veel delen onbekend voor je zijn en ik voorzie je graag van inspiratie voor Griekenland reizen. Wil je weten hoe ik mijn reisplan aanpak? Klik dan verder op de volgende link: 

➡️ Eilandhoppen in Griekenland

Of lees verder over de volgende onderwerpen:

 Duurzame eilanden 

 Meer weten over mij

Roadtrip over de prachtige Griekse wegen

Reisinspiratie voor Griekenland opdoen tijdens mijn roadtrips

Het vasteland is ideaal voor een roadtrip. Griekenland kent veel tolwegen. Hierdoor zijn de wegen goed onderhouden en over het algemeen kun je goed doorrijden. Binnen een uur vanaf luchthaven Athene ben je al in een totaal andere omgeving dan de stad. In het hoogseizoen is het huren van een auto wel prijzig, maar buiten het seizoen kun je voor 15-20 euro per dag al een auto hebben. Op twee uur rijden van Athene heb je bijvoorbeeld de stad Nafplion. Deze stad was ooit de hoofdstad van Griekenland en daar waan je je op een Grieks eiland! Of wat dacht je van een bezoekje aan het landschap Game of Thrones in Meteora? Maar niet alleen de bestemming is mooi, ook de weg er naartoe is al genieten!

 

reisinspiratie griekenland