Mama Mia! Skopelos wat ben je mooi!

by Grieksblauw

Vanuit Skiathos gingen we een paar dagen naar Skopelos, met de boot 🚢 uiteraard. Als een soort van bedevaart, want hier zijn een aantal scenes opgenomen voor Mama Mia 💙 the movie! Bij de haven was het weer een georganiseerde chaos. Op z’n Grieks🇬🇷! We werden opgehaald door Kostas 👨 . In de menigte stond hij met een bordje te wapperen 👋 . Ik begon meteen Engels te praten, maar Kostas 👎 had daar geen boodschap aan. Hij sprak geen Engels of wij waren gewoon toerist nummer 786 van deze zomer. We moesten achter hem aan rijden 🚗 🚙  naar het verblijf. 

Wanneer we net van de parkeerplaats af zijn gereden stopt Kostas bij de supermarkt 🏬 . Hij parkeert op de stoep voor de deur. Zonder enig signaal 💁🏽naar ons gaat hij naar binnen.  Even boodschappen halen, denk ik. 🙈Waarom ook niet?! Na een minuut of 10 komt hij inderdaad buiten met een tas vol boodschappen 🥦🥬🥕🍞🥖. We vervolgen onze reis, de berg op. Het zijn smalle weggetjes, maar het uitzicht wordt steeds mooier🤩. Uiteraard passeren we een geit 🐐  of drie 🐐 🐐 om uiteindelijk te arriveren bij ons huisje 🏠 . We vergapen ons aan het uitzicht over de stad beneden 💎 . De reis naar boven was zo spannend 😟 😱 dat we besluiten om vanavond nog maar niet naar beneden te gaan voor een diner 🍽 . Maar als we de ijskast openen staat deze vol met verse 🍅 groenten, brood 🍞 en eieren 🥚 . Ons diner vanavond is hier! 😋 😋 Kostas is een echte griek: Gastvrij en zorgzaam! Hoe had ik daar ooit aan kunnen twijfelen?! 💙💙💙

Uitzicht vanaf ons verblijf
Limnonari Beach

Over Mama Mia Skopelos

Skopelos is onderdeel van de Sporaden. Het heeft prachtige strandjes met blauw water en witte rotspartijen. Er zijn een aantal populaire stranden zoals Kanstani beach (filmlocatie Mama Mia), maar er zijn ook veel baaitjes waar je maar enkele mensen tegen zult komen. Het eiland staat vol met groene pijnbomen en is dan ook het groenste eiland van Griekenland. 

Wij hadden een auto gehuurd, maar het is ook leuk om het eiland te verkennen met de scooter. Omdat het een langwerpig eiland is, ben je zo vanaf Skopelos stad aan de zuidkust. Zo gingen we per scooter naar Limnonari beach. Dit strand heeft faciliteiten zoals een beachbar met een zwembad en een zee met smaragdgroen water. Het strand is niet heel groot, maar dat maakt het juist zo speciaal. 

Van oost naar west deden we met de auto. We reden op een avond van Skopelos naar Glossa gereden over de onverlichte autoweg. Het voelde als een geschrapte scene uit de Mama Mia movie toen we over de lege weg reden. De maan verlichte de weg en we reden via de sterren naar huis. Met het autraampje open natuurlijk zodat het geluid van de krekels binnen kon komen. Mama-Mia Skopelos! Wat ben je mooi!

 

Deze plaats is Grieksblauw omdat...

Skopelos heeft geen vliegveld. Dus massatoerisme is hier wat onwaarschijnlijk. Je kunt hier nog Grieken tegenkomen die geen Engels spreken. In vergelijking tot de droge Cycladen zijn de groene Sporaden een frisse verschijning in Griekenland. En hier staat het kerkje uit slotscène van de film Mama Mia! Do I need to say more?

Skopelos op de kaart

Meer lezen

Leave a Comment

🇬🇧 Translate »