Eilandhoppen Skiathos Skopelos Alonissos

by Grieksblauw

Groen beboste eilanden met vele baaitjes en uiteraard de blauwe zee. De Sporaden liggen in het Noordoosten van Griekenland en is nog niet door hordes Tik-Tokkers ontdekt. Als je gaat eilandhoppen op Skiathos Skopelos of Alonissos, dan kun je zelfs in het hoogseizoen nog rustige plekjes vinden. Deze eilanden maken de gouden combinatie aangezien ze alle drie weer iets anders te bieden hebben en de afstand tussen de eilanden goed te doen is. Als dit de eilanden worden die je gaat bezoeken, dan is de volgende praktische informatie voor jou bedoeld!

eilandhoppen Skiathos Skopelos Alonissos
Skiathos town

Eilandhoppen Skiathos Skopelos Alonissos | Welke wel of niet?

Wat is mooier: Skiathos of Skopelos?

Skiathos is het eiland waar jij jouw avontuur zal starten, aangezien dit het eerste eiland is vanaf het vasteland gezien. Skiathos is een toeristisch eiland met 60 (mooie) stranden. Veel van deze zandstranden zijn georganiseerd en alles is uiterst comfortabel. Skiathos stad heeft een groot restaurant aanbod en je kunt er uit gaan tot diep in de nacht. Skopelos is kleinschalig en behalve lekker eten en een klein cocktailje, is er geen uitgaansleven. Toch is er wel wat te merken van het toerisme en is het zeker geen geheim meer. Vanuit Skiathos varen “dagjesmensen” maar al te graag naar Skopelos, aangezien een aantal scenes van Mama Mia the Movie hier zijn opgenomen. En dat is niet voor niets, want Skopelos is beeldschoon.

>>> Meer lezen over Skiathos

Eilandhoppen Skiathos Skopelos Alonissos wordt steeds populairder, maar Alonissos wordt vaak overgeslagen

Alonissos toevoegen aan het eilandhoppen?

Omdat de combinatie Skiathos en Skopelos gemakkelijk is, is deze ook populairder. Alonissos wordt dan ook vaak overgeslagen. Jammer, want dit eiland heeft toch weer wat anders te bieden. Doordat Alonissos minder populair is, zijn hier meer rustige stranden te vinden. Het eiland s een van de beste duikbestemmingen en heeft een maritiem park waar je zeehonden en dolfijnen kunt spotten. Ook is het leuk om naar de kleinere eilandjes te varen zoals Zoals Gioura, Kyra Panagia en Xiro.

>>> Bekijk de prijzen en opties voor een pakketreis (kleinschalig) naar Alonissos  

eilandhoppen Skiathos Skopelos Alonissos
Skopelos

Eilandhoppen Sporaden : Hoe lang varen?

De afstanden tussen de eilanden zijn niet groot. Daarom is eilandhoppen Skiathos Skopelos Alonissos ideaal voor mensen die van gemak houden. Hier geen hysterische taferelen zoals op de Cycladen. Wel zijn de boten niet heel luxe, maar je zit er ook niet lang op en de prijzen zijn heel acceptabel.

Kosten en reisduur | eilandhoppen Skiathos Skopelos Alonissos 

Skiathos – Skopelos vanaf €13,50 | duur 60 min.
Skiathos – Alonissos vanaf €15,- | duur 135 min. (of 85 min)
Skopelos – Alonissos vanaf €8,- | duur 30 min.

>>> Prijzen en routes bekijken op Ferryhopper.com

Alonissos

Hoeveel dagen heb je nodig voor eilandhoppen Skiathos Skopelos Alonissos?

De totale duur van jouw avontuur is afhankelijk waar jouw voorkeur naar uit gaat: rust of reuring. Als het gaat om een strak reisschema, dan zou ik zeggen dat Skopelos het minste tijd hoeft te kosten. In 2 nachten kun je alle hoogtepunten daar afvinken. Alonissos mag dan het minst populair zijn, maar als je wilt genieten van de onderwaterwereld en de kleine eilandjes er omheen, dan zijn 4 nachten het minimum. Skiathos mag dan het kleinste eiland zijn van deze drie, maar hier kun je je met gemak een week vermaken. Minimaal zou ik zeggen dat je 3 nachten zou moeten besteden om de hoogtepunten af te vinken.

eilandhoppen Skiathos Skopelos Alonissos

Waar start je met eilandhoppen ?

Skiathos heeft een vliegveld waar charters van Sunweb op vliegen tijdens het hoogseizoen. Voor de Belgische lezers is misschien Parijs een optie, want vanaf daar heeft Transavia een directe verbinding. Vreemd genoeg is er geen lijnvlucht vanuit Nederland. Uiteraard is het ook mogelijk om vanuit Athene rechtstreeks te vliegen op airport Skiathos.

>>> Bekijk ticketprijzen en vliegroutes op Tix.nl

>>> Directe charters vanaf mei bij Sunweb checken 

Als je eilandhoppen in de Sporaden wilt combineren met een roadtrip (leuk!), dan kun je de overtocht maken vanuit Volos. Vanuit de minder bekende haven Agios Konstantinos kun je ook de overtocht maken, hoewel de vaarschema’s pas laat in het voorjaar bekend gemaakt zullen worden.

Eilandhoppen Skiathos Skopelos Alonissos is een geweldig idee! Let’s go! 

Tip: Rij vanuit Athene naar de badplaats Kamena Vourla om de volgende ochtend de overtocht naar Skiathos te maken. Kamena Vourla is HEEL GRIEKS! Ik denk niet dat je hier veel Nederlanders zal tegenkomen. Check hotel Dellis als je voor echt authentieke gastvrijheid wilt gaan. De eigenaar weet ook alles over bezienswaardigheden in heel Griekenland.

tags: eilandhopen Skiathos Skopelos Alonissos – ferry Skiathos – Alonissos – tips eilandhoppen Skiathos

Meer lezen

🇬🇧 Translate »