Piraeus Griekenland | Blijf een nachtje!

by Grieksblauw

De haven van Piraeus is er niet alleen om zo snel mogelijk naar de Griekse eilanden te geraken. Piraeus Griekenland is de grootste passagiershaven van Europa, maar heeft ook een gezellige boulevard en 2 jachthavens waar je romantisch kunt dineren bij zonsondergang. Waarom zou je meteen de boot op gaan na een lange vliegreis, als er een aantal heerlijke plekken te vinden zijn op loopafstand van de haven?! Hier kun je even “landen” voordat je naar jouw volgende vakantiebestemming gaat! Piraeus Athene is zeker het overwegen waard om een nachtje te verblijven en is misschien wel een goedkopere optie dan het populaire centrum van Athene.

Port Square hotel
The Port Square hotel

Lunchplekken in de haven van Piraeus Griekenland

Aangezien je in Athene altijd rekening moet houden met verkeersdrukte en vertragingen, is het handig om ruim op tijd in de haven te arriveren. Daarrom heb je vast wel wat “tijd te doden” in en rondom de haven van Piraeus. Je kunt een taai broodje nemen en naar de veerboten staren, of je gaat naar een écht leuk plekje op loopafstand van de haven. Hier volgen een aantal van mijn favoriete “hangouts” in Pireaus, inclusief de wandeltijd vanaf de ferry terminal.

Gazi College | Piraeus Athene (10 min.)

Op 10 minuten lopen vanaf Gate 9 van de haven van Piraeus, heb je deze groots opgezette “hangout”. Het voelt als een grote woonkamer met banken en tafeltjes en je kun hier gerust heel de dag verblijven. De lunchkaart is niet heel verfijnd, maar prima voor een lunch. Er is ook een terras en een broodjeszaak.

Gazi Collega
Gazi College

Bon Vivant & Co (11 min.)

Op 11 minuten lopen vanaf de passagiersterminal kun je heerlijk zitten bij deze knusse, smaakvol ingerichte lunchroom. Het zit een beetje verscholen in een winkelstraat en daardoor zal je er hoofdzakelijk locals vinden. De gerechten zijn heerlijk en met zorg bereid. Hier loop je even voor om!

La Belle Epoque | Piraeus Griekenland (6 min.)

Influencers spot! Op maar 6 minuten lopen kun je dat mooie broodje of die stapel pannenkoeken vinden. Het interieur van La Belle Epoque is net zo fotogeniek als dat wat er op jouw bordje ligt. Niets Grieks aan, maar ideaal als je jouw tiener even de mond wilt snoeren. Camera aan!

Piraeus Griekenland

Bouboulina café (19 min.)

Dit terras met uitzicht voelt als vakantie! Het is even lopen vanaf de haven van Piraeus (19 minuten) maar dan ben je ook echt ergens anders. Het pleintje waar Bouboulina cafe ligt, voelt idyllisch en geeft gegarandeerd vakantie vibes. Het is laagdrempelige plek waar je heel de dag kunt zitten met een koffie. Vraag ook eens waar de naam vandaan komt, dan leer je meteen iets heel belangrijks over de geschiedenis van Griekenland.

Piraeus Griekenland is de grootste passagiershaven van Europa

De centrale boulevard van Pasalimani / Limani Zeas (15 min.)

Langs de grote jachthaven heb je een heerlijke boulevard op 15 minuten lopen vanaf de Haven van Piraeus. Het is een stoere, stadse haven met taverna’s en cafe’s waar je loeren naar het flanerend publiek. Niet chique, wel leuk en ontspannen.

Tags: Piraeus Griekenland – Haven van Piraeus – Piraeus Athene – ferry tickets – verblijven in Piraeus – eten in Piraeus

Piraeus Griekenland

Dineren in de haven van Piraeus Griekenland

Een van de redenen om wél langer te verblijven in Pireaus, is de vakantiesfeer inclusief leuke restaurants. Zoals velen weten komt een Grieks dorp of stad pas echt tot leven zodra de zon onder gaat. De haven van Athene heeft restaurants voor elk budget en is minder toeristisch dan het centrum van Athene. Hier komen ook de Atheense locals om te eten en de prijzen zijn heel aantrekkelijk.

Petit Cafe Vini Aperitivi | Piraeus Athene

Begin de avond met een lekkere cocktail bij deze schattige bar. Het is niet hip, maar alles wordt met zorg voorbereid door de twee heren achter de bar. Het piepkleine barretje heeft een huiskamersfeer en het kleine terras voor de deur straalt gezelligheid uit. Bij mijn cocktail krijg ik mooi opgediende crudité. Als je niet weet wat dat is, moet je zeker eens een kijkje komen nemen.

Haven van Piraeus

Uniek in Griekenland: Jackaroo !

Fast food waar heel Griekenland voor naar deze plek komt. Jackeroo is een restaurant a-la-MacDonalds, maar dan dikker en lekkerder. Hier zie je op elk uur van de dag een rij staan en dat zal niet voor niets zijn. Deze hotspot in Piraeus Athene heeft maar 3 lokaties in heel het land.

Arlekinos | Piraeus Griekenland

Een local gaf mij deze tip! Arlekinos taverna is druk bezocht en zat vol met locals. Het was chaotisch en stads zoals je verwacht in een haven. Hier geen typische Griekse gastheer die tijd heeft voor praatjes en Ouzo, maar wel goed en eenvoudig Grieks eten. Hoe leuk is het om de georganiseerde chaos te observeren vanaf je tafeltje.

Piraeus athene

Mikrolimano | Piraeus Athene

Zin in een avondje uit in Riviera-style? Dit is mijn favoriete plek in Piraeus en dé reden om in Pireaus Griekenland te verblijven. Mikrolimano is een jachthaven dat sinds 2021 totaal gerenoveerd is. Rondom de haven zijn een aantal restaurants gevestigd met prachtig uitzicht. Er hangt een mondaine vibe, maar er is voor elke portemonnee iets te vinden. Mijn favoriete plek om de avond te beginnen is Istioploikos, want hier zit je perfect voor de ondergaande zon. Als je vanachter jouw Aperol Sprits (en heerlijk klein hapje) de zon hebt zien ondergaan, kun je door naar de boulevard voor het echte werk.

Instagram spot in de haven van Piraeus

Wanneer je omhoog loopt bij taverna Kapheniote, kom je (aan je linker hand) bij een bijzonder uitzichtpunt. Daar waar de straten Koraka – en Leof. Vasileos Georgiou B. elkaar “ontmoeten” kun je tegen zonsondergang de mooiste foto’s maken. Het is lelijk en mooi te gelijk en moeilijk te omschrijven. Ga dat zien!

Meest Griekse (Local) plek met mooiste uitzicht van Piraeus Griekenland

Als het zonnetje schijnt en je wilt op ontdekkingstocht, ga dan naar Bowling Centre Piraeus. Het is net zo kneuterig als het klinkt, maar wat een ontdekking was dit! Het uitzicht op dit meest kitsche terras is uniek. Dit is “living like a local” op z’n best.

The Port Square hotel

Verblijven in de haven van Piraeus

Centraler dan dit kan niet! En wat een comfort bij The Port Square Hotel. Vanuit het moderne metrostation liep ik zo het gerenoveerde plein op waar het hotel aan ligt. Deze accommodatie is nieuw, comfortabel en je hebt uitzicht op de vertrekkende boten. Ik was verkocht! Aan dit stukje Piraeus zie je goed dat de haven aan het verbeteren is. Het beeld dat veel mensen nog hebben van het oude Piraeus Athene is al aardig weggepoetst.

>>> Bekijk de tarieven en beschikbaarheid van The Port Square Hotel 

Wil je een accommodatie voor langere tijd, weg van de drukte van de haven? Dan is de Alex Monte Kastella misschien iets voor jou. Het heeft een dakterras met prachtig uitzicht en het ligt dichtbij de gezellige jachthaven van Mikrolimano.

>>> Meer info en foto’s van the Alex Monte Kastella

haven van Piraeus

Bereikbaarheid Piraeus Griekenland

Metro
Sinds eind 2022 kun je vanaf het vliegveld van Athene rechtstreeks met de metro naar Piraeus haven. De reis duurt 55 minuten en de halte Dimotiko Theatro ligt recht voor de terminal van de ferries.

Bus
De rechtstreekse luchthavenbus X96 is ook een optie. Voor €5,50 kun je in dik een uur in de haven zijn. Vanuit de bus kan ik lekker rondkijken, maar in de drukke spits of als je haast hebt, adviseer ik de metro. Eenmaal in Piraeus Athene kun je alles gemakkelijk met de benenwagen bereiken.

Meer lezen

🇬🇧 Translate »