Boutique hotel Griekenland | Waar zijn ze?

by Grieksblauw

Boutique hotels in Griekenland zijn er genoeg te vinden, maar je moet wel even weten waar. Het beeld van blauwe, houten bedjes met een dun matras is de laatste jaren al aardig weggepoetst. Toch moet ik toegeven dat het mij nog flink wat tijd kost om een hotel te vinden, met de “look and feel” zoals ik op social media voorbij zie komen. Zeker op de minder commerciële plekken in Griekenland. Met dit artikel wil ik laten zien dat je overal in Griekenland een Boutique hotel kunt vinden en je niet persé naar de plekken hoeft waar heel Nederland al zit. In het overvloedige aanbod van accommodaties heb ik een flink aantal boutique hotels bezocht die ik graag met jullie deel. Uiteraard volgen er nog meer, dus deze pagina zal de komende tijd steeds verder groeien.

duurzame energie duurzame bestemmingen
Kallichoron | Astypaleia

Wat is een Boutique hotel?

Een boutique hotel is een kleinschalig designhotel dat geen onderdeel uitmaakt van een keten. Boutique hotels blinken uit in persoonlijke service, gastvrijheid en (luxe)design. Boutique hotels in Griekenland bieden ook vaak de adults only formule. Maar dit hoeft niet het geval te zijn. Een boutique hotel maakt jouw vakantie net even wat specialer en is niet een plek waar je alleen maar komt om te slapen. Hou jij van dat beetje extra?

Gastvrijheid

In Griekenland is gastvrijheid vanzelfsprekend, maar door het massatoerisme kan dit wel eens naar de achtergrond verdwenen zijn. In Boutique hotels staat gastvrijheid standaard hoog in het vaandel.

Persoonlijke service

Een boutique hotel is kleinschalig en ondanks dat grote resorts dezelfde service bieden en het design dezelfde indruk kan geven, is de persoonlijke benadering van een boutique hotel in Griekenland niet te evenaren. De staff van het hotel zal je ontvangen alsof je een familielid bent en denkt met je mee als het gaat om jouw comfort en gemak.

Een boutique hotel is meer dan luxe alleen

Design

Romantiek en rust passen goed bij dit genre accommodaties. De inrichting en design is gericht op comfort en schoonheid. Als er een zwembad is, dan hoef je het hotel niet eens uit. Maar er zijn ook boutique hotels met een eigen strand. Hoewel in Griekenland alle stranden openbaar moeten blijven, hebben boutique hotels het design zo ver uitgebreid, dat het wel voelt als een privé strand. Het fotogenieke design van het hotel vraagt steeds weer om gefotografeerd te worden en is heel erg social media proof.

Comfort

Op de eerste plaats staat een comfortabel bed. Het allerliefste een bed van het Griekse merk Coco-Mat. Deze naam geeft vaak garantie voor een goede nachtrust. Een Spa is geen must in een boutique hotel, want dat vind ik meer bij een resort passen. Wel kan de staff je een aanbeveling doen van services buiten het hotel.  

Waar zijn de boutique hotels in Griekenland?

De meeste boutique hotels zijn te vinden op de bekendere eilanden zoals Corfu, Kreta en ook op Chalkidiki. Decadente eilanden zoals Santorini staan er vol mee, maar ook op de minder commerciële eilanden en plaatsen zijn steeds meer boutique hotels te vinden.

Kallichoron Boutique hotel | Astypaleia €€

Dat dit hotel nog zo betaalbaar is, is een wonder. Dit eiland kent niet iedereen, dus doe daar jouw voordeel mee. Vanaf €107 kun je hier al een kamer boeken met een droomuitzicht!

Megali Ammos House | Skiathos €

Skiathos is piepklein, maar heeft 60 zandstranden. Hoewel het een toeristisch eiland is, weet niet iedereen dat je hier vanuit Nederland rechtsreeks op kunt vliegen. Ideaal startpunt voor de Mama Mia eilanden! Megali Ammos House is een boutique hotel aan het strand. Het hotel ligt op loopafstand van het gezellige centrum, heeft een goed restaurant met zeezicht en het bijhorende strand, inclusief gratis ligbedjes, is natuurlijk het eerste verdiend! Vanaf €59 

Nafplion Griekenland
Liberty of Nafplio

Liberty of Nafplio hotel | Nafplion €€

Ooit was Nafplion de hoofdstad van Griekenland en dat is te zien aan de statige gebouwen en straten van marmer. Dit is een stad dat voelt als een eiland met haar smalle steegjes en gezellige boulevard. Het Liberty of Nafplio hotel blinkt vooral uit met haar service, gastvrijheid en terras met beste uitzicht! Vanaf €107

tags: Boutique hotel Griekenland – gastvrijheid in Griekenland – Boutique hotels – Boutique hotels in Griekenland

Ionas Boutique hotel | Kreta Chania €€

Chania en haar prachtige Venetiaanse haven ligt aan de west-kant van Kreta en heeft haar eigen vliegveld. Tussen de gekleurde huisjes en fotogenieke steegjes vind je het boutique hotel Ionas. Het is een gerestaureerd historisch huis (uit 1538) met Venetiaanse en Ottomaanse elementen. Alle punten van een boutique hotel worden hier aangetikt. Vanaf €98

Boutique hotels Griekenland op kleinschalige eilanden

Spongia Apartments | Kalymnos €€

Vanaf het vliegveld van het buureiland Kos ben je in 30 minuten op Kalymnos. Als je arriveert in de haven zul je je verwonderen aan de rijk gekleurde huisjes. Zo’n bijzonder eiland op korte afstand van het toeristische Kos! Spongia apartments doet vermoeden dat dit geen hotel is, maar het biedt ook kamers/ suites aan. De service, design en de bijzondere locatie zullen je overtuigen dat dit op het lijstje van boutique hotels Griekenland thuis hoort. Vanaf €83 

Syros Soul Luxury Suites | Syros €€€

Midden op het belangrijkste (en mooiste) plein van Syros staat boutique hotel Syros Soul Luxury suites. Vanaf de kamers met balkon voel je je een royal en zou je zo het volk kunnen gaan toespreken. Ermoupoli op Syros is een stad met prachtige gebouwen. Hoezo kent niet iedereen dit eiland? Een overnachting op deze locatie kan al vanaf €137 

Coco-mat Athens BC | Athene €€€

Het is wel een keten in Griekenland, maar voor Coco-mat maak ik een uitzondering. Naast dat je hier slaapt op mijn favoriete Griekse matrassenmerk, is de service hier ook uitmuntend. Ook het design van elke locatie past helemaal bij het beeld van een boutique hotel Griekenland. Het persoonlijke onderdeel is wat lastiger bij dit grotere hotel. Hoe dan ook is het een aanrader en behoort vooral de vestigig Coco-Mat Athens BC tot mijn favorieten omdat de locatie niet verslagen kan worden.  Hier verblijven kan al vanaf €158 (update maart 2024: ivm Griekse bureaucratie is het dakterras incl. restaurant tijdelijk gesloten)

Meer lezen

🇬🇧 Translate »