Digital Nomad in Athene: 4 beste tips

by Grieksblauw

Een miljoenenstad als Athene kan een inspirerende stad zijn voor een Digital Nomad. In een grote, drukke stad ontmoet je interessante mensen en vind je creatieve ondernemingen die jou de energie geven om beter te presteren. Een digital nomad zal hier een geweldige en productieve tijd hebben! Tenzij…je de stad niet kent en verkeerde keuzes maakt. Daarom heb ik hier 4 belangrijke tips die je zullen helpen op jouw nieuwe avontuur! 

digital nomad in athene

Ga niet voor een dakterras met uitzicht op de Akropolis

Het klinkt als de ideale droom om vanachter jouw laptop naar de Akropolis te kunnen loeren. Zie je jezelf al een koffie doen in de winterzon vanaf jouw eigen dakterras? Zet deze voorkeur maar uit! De kans is groot dat jouw penthouse een dakhuisje is op de zevende verdieping zonder isolatie. Een lift en een verwarming in Athene is een luxe. Winter en herfstdagen in Athene kunnen heerlijk zonnig en warm zijn, maar in november beginnen de nachten al aardig fris te worden. Het kan dus zomaar zijn dat je tegen ijsbloemen kijkt i.p.v. jouw gedroomde uitzicht. Zoek daarom naar een lager gelegen appartement, het liefst nieuwbouw.

Comfortabele buurten voor een long stay als digital Nomad in Athene

Wanneer je langere tijd in Athene wilt verblijven, dan adviseer ik je om niet midden in het toeristische Plaka te gaan zitten. Veel leuker (en goedkoper) is een appartement in de wat minder drukke buurten, maar dan wel op loopafstand van gezelligheid! Laat je niet verleiden door moderne interieurs met een prachtige plek voor jouw laptop, maar focus op de wijk. Voor mij is het supertoeristische Monastiraki square de grens. Noordelijker ga ik niet! Als je echt zeker wilt zijn van een prettige omgeving als digital nomad, dan neem je de Akropolis als uitgangspunt en kijk je naar accommodaties  aan de zuidzijde. Enkele buurten waar je zonder twijfel in het donker nog over straat kunt:
➡️Koukaki
➡️Mets
➡️Petralona
➡️Thissio

Het centrum van Athene bestaat voor 80% uit prettige buurten, maar de overige 20% doet hard haar best om er aantrekkelijk uit te zien op verhuurwebsites. Hou je aan mijn tips en je zal als digital nomad in Athene een heerlijke (werk) tijd tegemoet gaan!

Schaf een eigen hotspot aan

Wifi kan een probleem zijn tussen al die blokken beton in Athene. Hoewel je overdag heerlijk kunt werken bij de hipste spots, kun je flink in de stress raken als je internet signaal zwak is. Ook in jouw appartement kan het signaal een loopje met je nemen. Al heeft de huiseigenaar jou een goed signaal beloofd, wij zijn nogal verwend in Nederland met onze wifi sterkte. Misschien kun je beter vragen of er in het appartement goed 4G/5G ontvangst is (hoeveel streepjes?). In dat geval kun je jouw eigen hotspot ook gebruiken binnenshuis of een Griekse router aanschaffen. Voor 99 euro kun je bij het Griekse Cosmote een pocket WIFI 4G aanschaffen. Deze is 6 maanden te gebruiken en je krijgt er standaard 50 GB bij die je zo nodig kunt opwaarderen.

Digital nomad in Athene
Stavros Niarchos Foundation
Digital nomad in Athene

Vraag een lidmaatschap aan bij een co-working space in Athene

Je bent natuurlijk niet de eerste digital nomad in Athene die remote wilt gaan werken. Daarom zijn er in de stad al flink wat ontwikkelingen gaande om het nog aantrekkelijker te maken voor jou en deze collega’s. Net als in alle grote steden zijn hier flexplekken te huur waar men het sterkste wifisignaal in de stad heeft weten te bundelen. Uiteraard zijn plekken beperkt, dus als je je echt geen internetloos moment kunt veroorloven (of lekker wilt netwerken) dan kun je een plekje regelen bij bijvoorbeeld Spaces in hartje centrum

Geheimpje: Gratis werkplek met beste gratis signaal van de stad? Ga naar de bibliotheek/ studieruimte van Stavros Niarchos Foundation Cultural Centre. Het is een stukje uit het centrum, maar dan ben je wel op een hele bijzondere plek. Garantie op wifi en werkplek “tot aan de deur”, maar zeker een poging waard!

Waar neerstrijken als Digital nomad? Misschien zijn dit ook leuke opties:

➡️ Remote werken vanuit Nafplion

➡️ Ontdek de wijk Koukaki

Meer lezen

🇬🇧 Translate »