8 x Hotspots Athene waar de hippe locals komen

by Grieksblauw

Ben je op zoek naar de terrasjes, cafes en bars waar de hippe (twintigers, dertigers) hun cocktail drinken? Wil lunchen tussen de creatieve mensen van Athene? Dan heb ik hier een lijstje met hotspots in Athene waar jij wilt zijn! 

hotspots in athene

#1 Joshua Tree – wijk: Mets
Deze hotspot ligt uit de route van het toerisme in Athene en toch is het maar 10 minuten wandelen vanaf halte Acropolis. In de statige wijk Mets weten ook de buurtbewoners deze plek maar al te goed te vinden. Hethtt interieur is jong en cool net zoals het publiek dat hier komt. De menukaart laat biologische, vegan en vegetarische gerechten zien, zonder alternatief of populair (lees Instagrammable) te willen zijn. Je kunt hier heel de dag terecht voor taartjes, koffie en cocktails. Maar vooral voor de lunch is deze plek een hotspot in Athene.

Anapafseos 13, Athens Facebookpagina Joshua tree

hotspots Athene

Meer hotspots in Athene

#2 Ermou 18 Beyond the horizon – wijk: Syntagma
Athene heeft een flink aantal rooftopbars en restaurants. Veel hiervan zijn ingericht voor de toerist, zodat ze hier een foto met de Acropolis kunnen maken. Deze rooftop zit totaal uit de richting van zijn soortgenoten en is verborgen in de Kalverstraat van Athene. Hier vind je in een steegje een… kantoorgebouw. Geen grote uithangborden, wel twee liften die je naar verschillende bedrijven toe kunnen “hijsen”. Op de bovenste verdieping aangekomen zul je begrijpen wat ik bedoel als ik zeg: HOTSPOT (Met Acropolis view) Hier kun je dineren, maar ook gewoon een koffie drinken.

Ermou 18, Athina 105 63 Instagrampagina Ermou 18

>>>Lees over de stranden van Athene

#3 Blue bird – wijk: Syntagma
Midden in de gezellige drukte van Syntagma, waan je je opeens in een dorpstraatje. Hier spelen een paar kinderen en zitten dertigers aan de cocktail (of is het een freddo esspresso?) Hoewel het ooit de eerste bar in deze nu zo populaire buurt was, ziet het er eigentijds uit. Uiteraard met bar waar je kruk gewoon op het terras staat (begrijp je wat ik bedoel?) Ideaal voor als je even wilt bijkomen van het shoppen. Tegen de avond kan het hier aardig vollopen met Grieken als de DJ zijn plaatjes begint te draaien, maar nog steeds erg gezellig!

Ipitou 4, Athina 105 57 Facebookpagina Bluebird

In mijn favoriete Atheense wijk Koukaki zijn veel cafés te vinden.

#4 Bel Ray – wijk: Koukaki
Hoewel deze buurt steeds meer ontdekt is door Airbnb, zijn hier nog steeds veel locals te vinden. Gelukkig is Koukaki een doolhof voor de gemiddelde toerist en haken ze halverwege af. Bel Ray zit diep in de wijk en is daarom altijd druk met Griekse jongeren. Deze hippe bar zit op een hoek en heeft banken en stoelen op de stoep waar je heerlijk mensen kunt kijken. Hier kom je voor een kleine lunch of drankje. De menukaart is eenvoudig, maar goed. Om de hoek is een straat met meerdere cafes en restaurants, dus het is ook een ideaal startpunt voor een avondje uit.

Falirou 88, Athina 117 41 Website Belray

#5 Salute Bistro – wijk: Koukaki
Ik hou van cafe’s waarbij je op een warme zomeravond uit het raam kunt hangen met een cocktail in de hand. Bij Salute Bistro komen de coole Atheners bijeen na een werkdag om een drankje te drinken. (kom dus niet te vroeg!) Als je hier in het raamkozijn zit, of aan de enkele tafeltjes op straat, voel je je heel stads!

Erechthiou 19, Athina 117 42 Facebookpagina Sulute Bistro

hotspots Athene

Hotspots in Athene voor gevorderden

#6 Blue Parrot – wijk: Metaxourghio
Deze geweldige plek ligt niet in de meest representatieve buurt van Athene en is dus niet voor beginners. Maar als je er eenmaal bent, weet je dat je op èèn van de hotspots van Athene bent. De Blue Parrot, ook wel Ble Papagalos genoemd, heeft een groot terras en zitjes voor de deur. Rond lunchtijd is het hier uiterst gezellig tussen de creatieveling van de stad.

Leonidou 31, Athina 104 36 Instagrampagina Blue Parrot

#7 Cafe Peros – wijk: Kolonaki
Dit café ligt aan het begin van een populaire straat met verschillende barretjes. Eigenlijk is de hele straat een hotspot. Het gehele jaar door hangt hier een lokale sfeer en zijn de terrasje goed gevuld. Ideale plek om mensen te kijken achter een koffie. Hier kom je niet om in de zon te zitten, want het is een smalle straat met veel schaduw.

Tsakalof 2, Athina 106 73 Website cafe Peros

#8 Ippopotamos – wijk: Kolonaki
Alternatief, schattig barretje op de grens van het sjieke Kolonaki en creatieve Exarchia. De tafeltjes van het knusse café staan verspreid over het pleintje voor de deur en s’avonds branden er kerstlampjes in de bomen. De gasten zijn over het algemeen jong (studenten) en creatief. Toen ik hier aan kwam lopen vanaf Kolonaki, voelde het als een fijne afwisseling. Heel Grieks!

Delfon, Athina 106 80 Facebookpagina Ippopotamos

Wil je net als ik de minder bekende plekken in Griekenland ontdekken? Lees dan ook de volgende artikelen: 

Meer lezen

🇬🇧 Translate »