by Grieksblauw

Waar was Grieksblauw?

Hier begint jouw reisinspiratie voor Griekenland! Ik ben al op veel Griekse eilanden en plaatsen geweest en ik krijg er geen genoeg van. Waarom ik Griekenland zo’n fijne bestemming vind? Het land is gevarieerd en staat vol met oudheden met spannende verhalen waar ik graag over schrijf.    Het vaste land is uitgestrekt en heeft indrukwekkende landschappen die je zullen verbazen. Via de prachtig aangelegde wegen rijd je zo naar de blauwste zeeën of in de winter naar de skipiste. 

 

De eilanden zijn allemaal weer anders: de bouwstijlen, de stranden en het eten. Elke keer als ik bij zonsopkomst de boot op stapt richting bijvoorbeeld de kosmopolitische Cycladen, dan voel ik mij een ware avonturier. En ik hoef niet eens met een backpack op mijn rug te reizen (rolkoffer type).

 

Hoe ga ik naar Griekenland?

Als ik naar Griekenland ga, dan vlieg ik eigenlijk altijd op Athene. KLM vliegt 3 keer per dag rechtstreeks naar deze luchthaven. Uiteraard zijn er nog meer maatschappijen, maar als je vaak vliegt is het een aanrader om te gaan voor een maatschappij waar je frequent flyer voordelen krijgt. Vooral in onzekere tijden zoals in 2020 heb ik geen last gehad van vluchten die gecanceld waren en als dat wel gebeurde heb ik mijn geld netjes retour gehad. Retourtickets met KLM zijn er al vanaf 298 Euro als je het niet erg vindt om de late vlucht (aankomst 01.10 am) heen te nemen en de vroege ( vertrek 06:40 am ) terug. Maar uiteraard kun je altijd op Skyscanner kijken wie de beste deals heeft en het dan rechtstreeks boeken bij de betreffende maatschappij.

Eilandhoppen met de ferry

Het nemen van een boot is doodnormaal in een land met +/- 260 bewoonde eilanden. Het is zo eenvoudig dat Je ook gewoon voor een weekendje naar bijvoorbeeld éen van de Saronische eilanden kunt. Deze liggen op “steenworp afstand” van de bruisende hoofdstad Athene. No big deal! Ik weet zeker dat er nog veel delen onbekend voor je zijn en ik inspireer je graag om deze te ontdekken. Wil je weten hoe ik het aanpak? Klik dan verder op de volgende link: 

➡️ Eilandhoppen in Griekenland

Roadtrip over de prachtige Griekse wegen

Het vasteland is ideaal voor een roadtrip. Griekenland kent veel tolwegen. Hierdoor zijn de wegen goed onderhouden en over het algemeen kun je goed doorrijden. Binnen een uur vanaf luchthaven Athene ben je al in een totaal andere omgeving dan de stad. In het hoogseizoen is het huren van een auto wel prijzig, maar buiten het seizoen kun je voor 15-20 euro per dag al een auto hebben. Op twee uur rijden van Athene heb je bijvoorbeeld de stad Nafplion. Deze stad was ooit de hoofdstad van Griekenland en daar waan je je op een Grieks eiland! Of wat dacht je van een bezoekje aan het Orakel van Delphi? Maar niet alleen de bestemming is mooi, ook de weg er naartoe is al genieten!.