by Grieksblauw

Het Griekse Vasteland

Griekenland staat vooral bekend om haar heerlijke eilanden. Maar sinds ik enkele jaren geleden voor het eerst met de auto richting de Peloponnesos ging, was ik verkocht. Ik ontdekte talloze authentieke dorpjes met haventjes waar oude mannetjes hele dagen zitten. Daar drinken ze heel de dag èen koffie en praten over politiek of  klagen over moeder de vrouw. Ook zijn er haventjes die minstens zo dromerig zijn als die van een Cycladisch eiland,  inclusief zandstrand met Grieksblauw water! 

Het Griekse vasteland heeft veel Byzantijnse kerkjes en archeologische sites waar je om komt in mythes en oude verhalen. Omdat het grote publiek er niet aan denkt om deze schatten te ontdekken, is de kans groot dat je niet in een lange rij hoeft te staan. Soms is de toegang zelfs gratis!  

De natuur is op veel plaatsen nog ruig en je komt landschappen tegen die je alleen in films zag. Griekenland heeft zelfs ski-gebieden! Kortom, huur een auto en laat je verrassen door de mooi aangelegde snelwegen die het land doorkruisen.  

Mijn vasteland verhalen