Grieks eten aan Ammousa beach in Lefkada

by Grieksblauw

Op 10 minuten lopen 🚶🏼‍♀️van mijn verblijf op Lefkada is het strand Ammousa Beach🏝. Hier bevind zich een echt Grieks 🇬🇷 familiebedrijf.  Het ligt op het uiterste puntje van Lefkada en is 15 minuten met de 🚗 auto van het drukke Vasiliki. Tussen Vasiliki en dit strandje zie je de groenste bomen in alle soorten en maten. En dan arriveer je bij  het heldere, blauwe water. Het was 10 uur en er waren nog genoeg strandbedjes. (5 euro per set incl. parasol) De taverna en bar wordt uiteraard bestierd door een Griekse 🇬🇷familie met een vriendelijke lach😬Als ik een Grieks woord laat vallen, wordt die lach nog uitbundiger. 

Rond 2 uur is het spitsuur en alle tafeltjes in het restaurant zijn vol. Er is veel geroezemoes en sommige gasten lijken bekenden van de familie of vaste gasten die in de kamers boven de taverna verblijven. Ik zie mezelf hier wel een maandje vertoeven om mijn Grieks bij te spijkeren en te smullen van de heerlijke keuken! 🎖🎖🎖 Dit zou best wel eens mijn favoriete plek kunnen zijn van ten minste zuid Lefkada.💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Over Lefkada

Lefkada heeft zijn naam te danken aan haar witte stranden en zandsteenrotsen. Het Griekse woord voor wit is namelijk Levkos! Het is een groen eiland dat verbonden is met het vasteland door een brug. Het is een eiland waar je goed kunt surfen (in Vasiliki) en waar het Grieksblauw water standaard is. Lefkada had ik al lang op mijn lijstjes staan, maar ik verwachtte daar massatoerisme in het hoogseizoen. Vandaar dat ik het ideaal moment af heb gewacht: De Covid zomer van 2020. Het was heerlijk rustig en ik heb genoten van de groene bossen en de prachtige stranden. Je kunt het toerisme opzoeken, maar er zijn nog genoeg plekken te vinden buiten de grotere dorpen waar je heerlijk echt Grieks kunt eten. Voor de ideale lunch kan ik je Ammousa beach restaurant aanbevelen!. 

Ammousa beach in Lefkada op de kaart

Meer lezen

Leave a Comment

🇬🇧 Translate »