Last minute Griekenland | vliegticket tip

by Grieksblauw
last minute Griekenland

De Nederlandse zomer laat weer eens op zich wachten. De laatste jaren is de lente veelbelovend, maar zodra de zomervakantie aanbreekt komt de regen met bakken uit de hemel. Op het nieuws zie je weggeregende landgenoten op Nederlandse campings, terwijl in Griekenland het ene hitterecord na de andere wordt behaald. Laat jij nou net besloten hebben deze zomer niet op vakantie te gaan. Waar vind je nog een last minute naar Griekenland ? Kun je ook last minute vliegtickets naar Griekenland scoren? 

Die natte zomers in Nederland laten je dromen van een last minute Griekenland

Gelukkig zijn er de last minute deals bij verschillende vakantieaanbieders. Uiteraard ben jij niet de enige die dit plan had bedacht, dus de vliegtuigstoelen kunnen zo vol zitten. Daarom heb ik een top drie gemaakt van vakantie aanbieders met de meest scherpe last minute deals! Zo heb jij misschien nog net die laatste super last minute deal te pakken en zit je volgende week al op het strand.

Waar je op moet letten

Last minute naar Griekenland: neem geen risico!

Je wilt toch nog op vakantie naar Griekenland en je voelt de hete adem van je reisgezelschap in je nek. Iedereen wilt weg en de (betaalbare) reisjes liggen niet meer voor het oprapen. Dit is het moment dat je een verkeerde beslissing kunt nemen en je reispartner zal naar jou wijzen als het fout gaat.

Last minute vliegtickets Griekenland met garantie!

Je hoeft maar op een ding te letten als je een reis gaat boeken bij een voor jou onbekende vakantie aanbieder: de Garantieregeling. Reisorganisaties in Nederland moeten verplicht garantiemaatregelen nemen. Zo ben je bij een faillissement je geld niet kwijt en kun je terug, als je al op reis bent. Je hebt niet alleen garantie op pakketreizen, maar ook op losse last minute vliegtickets! (anders dan wanneer je ze rechtstreeks koopt bij de vliegmaatschappij. 

Een reisorganisatie kan zich bij een garantieregeling of fonds aansluiten. Aangesloten bureaus zetten vaak het logo van de garantieregeling of fonds op de site, maar het komt voor dat bedrijven dit ten onrechte gebruiken. Controleer daarom de naam van de reisaanbieder op de website van de garantieregeling of het garantiefonds.

De meeste grote reisorganisaties zijn aangesloten bij de SGR. Dat geldt in elk geval voor alle ANVR-organisaties. De SGR zorgt dat je het geld terugkrijgt of dat je je vakantie kunt afmaken als de reisorganisatie in financiële problemen zit.

tags: Last minute naar Griekenland – Last minute Griekenland – last minute Vliegtickets Griekenland 

Vliegtickets

Last minute Giekenland met een los ticket (geen pakket)

Normaal gesproken ben ik niet van de pakketreis en motiveer ik vooral om niet een hele vakantie op 1 plek te blijven. Het reizen in Griekenland is gemakkelijk en op de kleinschalige bestemmingen die ik op deze website graag promoot, is altijd wel een accommodatie te vinden. In het geval van een last minute vakantie, begrijp ik goed dat je liever kiest voor een kant-en-klaar reisje naar de zon. Op korte termijn zijn er vaak bij de bekende vliegmaatschappijen geen betaalbare tickets te vinden.

Aanbieding losse vliegtickets naar Griekenland

Wat men vaak over het hoofd ziet zijn de vliegtickets naar Griekenland via een reisorganisatie. Zij kopen al vroeg in het jaar vliegtuigstoelen in of hebben last minute een vliegtuig gecharterd. Daarom zijn er enkele dagen voor vertrek opeens tickets verkrijgbaar voor een weggeefprijs! terwijl ik dit artikel schrijf zie ik bijvoorbeeld een retourticket voor Rhodos of Corfu voor 143 euro (vertrek 1ste week van augustus). Bij Transavia betaal ik op dit moment 460 euro.

Lees verder voor de top 3 …

last minute Griekenland
Bron: www.corendon.nl

Package deals

Beste last minute Griekenland top 3

#1 Corendon

Iedereen kent de reclames wel van Cor en Don. Deze reisaanbieder heeft een naam opgebouwd in Nederland. Op de website noemt Corendon het Last Minute Mania en laat Last minute prijzen zien naar Rhodos van 499 euro (vertrek op 8 augustus, verblijf 8 dagen). Ook kun je Last minute losse vliegtickets naar Griekenland vinden voor een aantrekkelijk tarief. Misschien komt dat omdat Corendon hoofdzakelijk haar eigen vliegtuigtoestellen inzet voor een reisje Griekenland. 

#2 Sunweb | Grote speler voor Lastminute Griekenland deals!

Sunweb is een grote speler in Nederland en biedt reizen aan naar enorm veel bestemmingen in de wereld. Ook het aanbod voor Griekenland is groot en divers. Vrij uniek is dat ze vluchten naar Skiathos aanbieden! Bij mijn zoekopdracht met vertrek op 7 augustus krijg ik een reis aangeboden voor 589 euro. Ook zijn er losse last minute vliegtickets beschikbaar vanaf 143 euro. Als je voorkeur hebt voor een bepaalde vliegmaatschappij, dan is Sunweb zeker interessant aangezien ze verschillende maatschappijen inzetten. Transavia is een veelgebruikte partner.

#3 Vakantiediscounter

De naam doet denken dat het een prijsvechter is, toch was het zoekresultaat niet de goedkoopste optie. Betrouwbaar en bekend is dit platform zeker, maar met prijzen rond de 680 euro halen ze in deze lijst een magere derde plaats. Ik heb in mijn directe omgeving geen feedback gehoord over de Vakantiediscounter, dus ik wacht nog steeds af. Op Trustpilot scoren ze 4.2 sterren uit 5, dus betrouwbaar genoeg om eens een kijkje te nemen op de website.

Meer lezen

🇬🇧 Translate »