Favoriete accommodatie in Messinia: Agrikies

by Grieksblauw

Vanaf het terras van Agrikies, met een cocktail in mijn hand, keek ik via het royale zwembad naar de zon die in de zee zakte. Achter mij stonden perfect gestylde olijfbomen zoals ik ze nog nooit had gezien. Toen de zon onder was liep ik langs de vruchtenbomen en olijfbomen, onder het licht van de maan en de sterren, naar mijn appartement. Wat een Griekse rust! Dit is het Griekse leven ver weg van het massatoerisme met een gouden (luxe) randje waar ik behoefte aan had. Deze accommodatie in Messinia heeft alles om te kunnen genieten van het land zoals het ooit bedoeld is.

accommodatie messinia
Uitzicht over het landgoed: Op rechts de Glampingtenten

Het was alsof ik bij een liefhebbende Griekse zus op bezoek was.

Het buffet was gevuld met verschillende versgebakken taarten en veel ingrediënten kwamen uit de eigen moestuin. Meestal heb ik tijdens mijn reizen niet veel tijd om van een buffet te genieten, aangezien ik voor de drukte een highlight wil afvinken. Maar hier in Messinia is de druk ver te zoeken. Simpelweg omdat hier geen volle bussen met toeristen rondrijden die jouw plek willen innemen. Zo had ik dus genoeg tijd om te genieten van alles wat Agrikies te bieden heeft.

Uitzicht vanaf het gezamenlijke dakterras

Naast het ontbijtbuffet en de cocktailbar ligt het fijne zwembad.

Voor het aantal gastenverblijven heeft het zwembad naar verhouding een royale afmeting. Het is omringt met voldoende relaxplekken zoals ligbedjes, ruim opgezette zithoeken en een bibliotheek met heerlijke loungekussens. Ook al ligt op enkele minuten fietsen een heerlijk strand (met schildpadden!), je hoeft het terrein niet af om te genieten.

Ik hou van het ontdekken van Griekse taferna’s met een echte Griekse moeder achter het fornuis. Zelfs dat is hier aanwezig en elke avond kun je hier een Griekse specialiteit verwachten. Ik smulde iedere avond van de meest verrassende gerechten die in het voorseizoen kritisch zijn gekeurd en gefinetuned.

accommodatie messinia
Dagtrip Proti island
messinia Peloponnesos

De eigenaar is een bekende in deze omgeving en een trendsetter! 

Nog een voordeel van het “blijven hangen” bij je accommodatie in Messinia is dat je de kans hebt om de eigenaar beter te leren kennen. En dat wil je, want Marina is een feest voor iedereen. Dit landgoed is haar droom dat werkelijkheid is geworden en dat enthousiasme en liefde spat ervan af! Haar paradijsje is een begrip in de omgeving en zij zelf ook. Marina heeft veel indruk gemaakt door haar ondernemersdrift (en sprankelende uitstraling). 

In het land waar olijfbomen heilig zijn, besloot zij om er een paar uit de grond te trekken en te vervangen in appartementen. Ze houdt van de natuur dus uiteraard werden de huisjes smaakvol opgebouwd uit de stenen die gevonden werden in de aarde waar de olijfbomen in geworteld waren. Later besloot zij om nog een paar Afrikaanse glamping tenten te plaatsen. Zij deed dit nog voor dat dit woord in Griekenland uitgevonden was. Een ware trendsetter!  En met succes, want haar gasten staan in de rij om hier te mogen verblijven. Maar aangezien dit een ruim opgezet, maar kleinschalige accommodatie is, zul je vroeg moeten boeken.

accommodatie messinia
Dagtrip Sapientza island

Peddelen naar een onbewoond eiland in Messinia

Ik was hier in het voorseizoen (mei/juni) en had Marina vaak voor mijzelf. Zo had ik de kans om te genieten van haar netwerk. Deze levenslustige vrouw kent o.a. zeemannen, vissers en wijnmakers en ze zijn maar een telefoontje van haar verwijderd! Zo zat ik op een dag op een vissersboot en voer naar één van de kleine eilandjes voor de kust van Messinia en zwom in het blauwste water, wandelde naar een eeuwenoud kasteel en ving eigenhandig een vis uit de Ionische zee! 

Weer een andere dag voer ik langs de kust langs het kasteel van Methoni. Met een rubberbootje peddelden wij naar een onbewoond eiland. Wij genoten van een heerlijk picknick met lokale wijn en hadden dit stukje paradijs voor onszelf alleen! 

Na de verschillende dagen dat ik de mooiste watervallen en Archeologische bezienswaardigheden bezocht, eindigden wij op een dag bij een wijnhuis enkele minuten van Agrikies vandaan. Met uitzicht over de wijnvelden proefden we verschillende wijnen en eindigden we naast de wijnvaten in de kleine wijnmakerij. Het was mij al snel duidelijk dat wij daar niet als klanten waren, maar als vrienden van Marina. Ik was een local! 

Agrikies is een paradijsje, maar met een gastvrouw als Marina met al haar connecties en organisatietalent waan je je in de hemel!

Balkon appartement
Op de loungebedden bij het royale zwembad

Meer lezen

🇬🇧 Translate »