Authentiek vakantiehuis op Patmos met Griekse kerk in de achtertuin

by Grieksblauw
en patmo verblijf patmos

Op het Griekse eiland Patmos zijn niet veel grote hotels. De meeste accomodaties zijn kleinschalig en persoonlijk. De veerboot legde aan in Skala en binnen enkele minuten stond ik op het centrale plein, met een heerlijk terras waar de locals elkaar treffen. Ik belde Katarina om te zeggen dat ik op het eiland was. Ze liet mij ophalen op het dorpsplein door Katerina de gastvrouw, aangezien Katerina de eigenaar op Kos woont (snap je het nog?).

Authentiek vakantiehuis Patmos

Het enorme vakantiehuis in Patmos, dat al tientallen jaren in het bezit is van deze familie, lag midden in het centrum met een witgekalkte binnentuin inclusief Bougainville. De villa is verdeeld in 3 woningen en de mooiste was voor mij!

Ik hou van Griekse kerkjes en laat dit huis nou een kerk in de achtertuin hebben staan. Het is prachtig gerenoveerd en straalt nog steeds de allure uit, van toen het jaren geleden bewoond is geweest door rijke koopvaartlui. Het bestaat uit zelfstandige appartementen en een studio, maar alle ruimtes zijn ook samen te voegen. Alle verblijven zijn tot in de details afgewerkt met authentieke kenmerken. Authentiek, maar fris en luxueus. Met name het heerlijke bed kon ik waarderen! Het vakantiehuis in Patmos is wel verschillend ingedeeld:

  •  Het bovenste appartement heeft een royaal terras met prachtig uitzicht. Vanaf je luie stoel kun je zelfs het beroemde klooster zien van Chora.
  • Het onderste appartement heeft direct toegang tot de tuin waar de diep roze bougainvillea tegen de muur aan klimt en waar de prachtige kerk over de muur heen kijkt. Dus voor mooie foto’s hoef je de villa niet uit.

Alsof je logeert bij vrienden

Wat heb ik een fijne tijd gehad in dit prachtige vakantiehuis in Patmos. De fijne Griekse gesprekjes met Katerina (de gastvrouw) en de telefoongesprekken met Katerina (de eigenaar) gaven mij het gevoel dat ik logeerde bij vrienden. Griekse vrienden die het zichzelf en hun gasten graag comfortabel maken. Wie houdt daar niet van?

patmos vakantie huis
De heerlijkste bedden!
griekenland vakantiehuis patmos
Uitzicht vanaf het XXL balkon
vakantiehuis patmos
Uitzicht vanuit je slaapkamer
Hal bij binnenkomst

Meer lezen

🇬🇧 Translate »