Patmos: Skala hotel

by Grieksblauw

Skala Hotel Patmos

In het havendorp Skala op Patmos bevindt zich het Skala Hotel. De hotelmanager Theologos heeft lang geleden in Amsterdam gewoond. Hij spreekt enkele woorden Nederlands, maar dat wil ik natuurlijk niet horen. Wel kan ik mij indenken dat hij in de vrijere jaren 80 door de binnenstad van Amsterdam heeft gereden op zijn brommer. Het is een hartelijke man die duidelijk een heerlijk leven heeft hier op het eiland. Ik kom hem tijdens mijn uitstapjes op het eiland regelmatig tegen op zijn Vespa inclusief Italiaanse outfit. Of hij rijdt voorbij in zijn Mini Moke Buggy. Hij kent de mensen op het eiland en met veel plezier belt hij de Bisschop om te vragen of het klooster in Chora geopend is. Mijn verblijf in zijn hotel voelt al snel als een bezoek aan een gastvrije vriend.

Wanneer je het Skala hotel bezoekt dan word je eerst verwelkomt door een indrukwekkende tunnel van prachtige bougainvillea. Als je onder de boog door loopt kom je op een binnenplaats met nog meer bloemenpracht en stap je een schilderijtje binnen: De bloemen, de vlinders, de spetterende fontein. Het is royaal opgezet zonder groots te zijn. Alles maakt een persoonlijke, intieme indruk.

Dit voelt als een hotel waar ik met mijn ouders wel eens kwam in mijn kindertijd, maar dan in een nieuw jasje. Het is jaren tachtig sjiek, maar toch laagdrempelig. Ik vind het vooral Grieks, gezellig en indrukwekkend. Ik voel mij hier thuis, terwijl ik toe moet geven dat de drie gouden sterren bij de ingang mij in het begin wat huiverig maakte om binnen te stappen.

De kamers zijn ruim, de badkamer modern en het uitzicht vanaf het balkon is prachtig! Hier groeit de Bougainvillea bijna je kamer binnen en had ik uitzicht op Chora en het indrukwekkende klooster. Meestal ben ik niet van kamers met zwembad view, maar hier ligt het blauwe water op gepaste afstand en is een verrijking van het uitzicht (zeker als de avond valt en de verlichting aan gaat).

Ontbijt wordt genoten in de ontbijtzaal of het heerlijke terras. Wat een fijne sfeer! Ik heb het gevoel dat ik hier eerder ben geweest. Dit had in Monaco kunnen zijn of ergens langs de Italiaanse Amalfi coast. Maar je voelt al snel dat je op het gastvrije, Griekse Patmos bent. Thuis!

verblijven hotel patmos
Mijn uitzicht vanaf mijn kamer
De Moke van de manager maakt indruk
Skala Hotel by night

SKala hotel op de kaart

Meer lezen

🇬🇧 Translate »