Astypalaia: Kallichoron Art Boutique Hotel

by Grieksblauw
Kallichoron Art Boutique Hotel
Astypalaia Castro

Ik verbleef op Astypalaia bij het Kallichoron Art Boutique Hotel. Vanaf mijn royale veranda had ik uitzicht op het Venetiaanse kasteel boven op het witte Chora. Op links stonden de traditionele Griekse windmolens en rechts zag ik de Grieksblauwe zee. Op het eiland Astypalaia kun je je geen betere plek wensen om te verblijven dan bij dit duurzame hotel. Als je wakker wilt worden midden in deze Griekse droom dan moet je hier overnachten!

 

Het kleinschalige complex bestaat uit studio’s en appartementen. Allemaal hebben ze uitzicht op het prachtige stadje. Het hotel biedt alle comfort en is zelfs luxe te noemen, maar nog steeds heel puur en local. Hier ben je echt onderdeel van het eiland.  

Astypalaia lijkt de bekende Griekse gastvrijheid te hebben uitgevonden. Dat merkte ik ook meteen bij aankomst in het hotel. Gastvrouw Carolina ontving mij hartelijk met verhalen over Kallichoron en het eiland. Uiteraard stond ik steeds weer aan haar balie voor meer. Later bleek er in mijn appartement een tablet te staan met alle informatie over het eiland en hotel. Ook kon ik hiermee mijn ontbijt bestellen voor de volgend ochtend. Dit ontbijt is eigenlijk een heel artikel waard! Het is niet vreemd dat ook niet-hotelgasten voor Grandma’s breakfast naar het hotel willen komen. En dat kan, want er is een kleinschalig café ingericht (uiteraard ook met uitzicht op het betoverende Chora) waar je alles kunt nuttigen dat het hotel biedt. 

Kallichoron Grandma's breakfast
Kallichoron Art Boutique Hotel

Grandma’s Breakfast

Het ontbijt van Grandma’s Breakfast kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Alle producten zijn lokaal en alles dat er vers gemaakt kan worden, wordt door een Astypalaiaanse dame met liefde gemaakt. Ik had gevraagd of ik eens mee mocht kijken als ze het ontbijt bereidt, maar deze Griekse geeft haar magie niet bloot. Elke ochtend was het weer een feestje en werden al mijn zintuigen geprikkeld. Dan leek even het uitzicht vanaf mijn veranda overtroffen te zijn. Elke ochtend weer fotografeerde ik mijn perfecte Freddo, lokale taartjes, kaasplateau of versgebakken brood. En elke dag kun je weer iets anders bestellen! Het was bijna onmogelijk om op tijd de deur uit te gaan, maar waar wil je dan heen? Het Kallichoron Art Boutique Hotel is de place to be! Mensen staan in de rij om hier te ontbijten! 

 

Duurzaam hotel

Duurzaamheid is helemaal hot bij reizigers en van groot belang om de schoonheid van dit prachtige eiland te behouden. Kallichoron Art Boutique Hotel heeft dat perfect opgepikt en volledig in haar concept doorgevoerd. Zo zie ik deze parel: een concept! Hun groene label is niet ongezien gebleven waarvoor ze al verschillende awards hebben gewonnen. En dat is slim, want Griekenland heeft grootse plannen om van Astypalaia een volledig ecologisch eiland te maken. 

Kallichoron room
Kallichoron Astypalaia

Fietshotel

Kallichoron Art Boutique Hotel is hard op weg een begrip te worden op het eiland. Zo bieden ze alles om je verblijf compleet te maken. Ik ben dol op fietsen en dit hotel is het enige gecertificeerde fietshotel van het eiland. Ze hebben mountainbikes, maar ook elektrische modellen. Tijdens mijn verblijf heb ik ook heerlijk een stuk gefietst met een moutainbike. Nu waren sommige wegen wel een uitdaging en wenste ik dat ik voor de elektrische versie had gekozen! Maar wat is fietsen in Griekenland toch fijn! 

 

Countryhouses

Wanneer je meer behoefte hebt om buiten het “drukkere” Chora te verblijven en gewekt wilt worden door een haan en fluitende vogeltjes, dan biedt Kallichoron ook Countryhouses. Deze accommodaties liggen in het kustplaatsje Livadi. Hier vind je hetzelfde comfort als het Boutique Hotel, maar dan in landelijke omgeving

 

De stenen huisjes zijn typerend voor het eiland. Vroeger had elke ruimte een eigen functie, maar nu zijn enkele samengetrokken tot een zelfstandig, elegant appartement. Landelijk en toch maar 5 minuten wandelen naar het gezelligste strand van het eiland. En je zou in 15 minuten met de fiets naar Chora kunnen! Als je Kallichoron aan je zijde hebt hoef je eigenlijk niets anders. Hier heb je de complete Griekse 5 sterren ervaring, maar dan kleinschalig en lokaal. Met nadruk op klein want deze gouden plek is in het hoogseizoen snel volgeboekt. En geloof mij, dit wil je niet mislopen!

Kallichoron country
Astypalaia chora

Meer lezen

🇬🇧 Translate »