Een dagje naar Athene strand

by Grieksblauw
athene strand

Athene heeft kilometers strand! Deze stad heeft zelfs de langste kustlijn van alle Europese steden. Vaak doet deze niet onder aan een strand op een Grieks eiland. Daarom plan ik vaak een dagje zon wanneer ik in Athene ben. Ideaal als afsluiter van een Griekse vakantie: Athene strand! Zo verleng ik mijn vakantiegevoel na het eilandhoppen en ben ik toch al dicht bij het vliegveld van Athene. Binnen 20 minuten vanaf hartje centrum, kun je de zee in duiken en s’ avonds kunnen we toch nog heerlijk door de leuke Atheense wijkjes slenteren!.

Misschien heb je al eens van de Atheense Riviera gehoord? Die is prachtig, maar net een grotere onderneming vanaf hartje Athene. Bij zo’n levendige stad hoort ook verkeer en ik heb niet altijd tijd om in de file te staan met warm weer. Aangezien ik dit keer maar kort in Athene ben ga ik voor minimale inspanning, maar het maximale eilandgevoel!

Athene strand: Beachclub Bolivar

Vanaf het centrum neem ik de taxi naar mijn favoriete strandtent van Athene: Bolivar! Er rijden veel Taxi’s in deze stad en zijn goed betaalbaar! Het strand waar deze beachclub staat, is goed bereikbaar en met de taxi kun je voor de deur worden afgezet. Maar de tram en bus stopt hier ook! Bolivar is een strandtent in de stijl van een tropische bestemming: palmbomen en parasols van palmbladeren en uiteraard kraakhelder zeewater! Alle faciliteiten zijn aanwezig voor een perfecte stranddag:

  • Douches;
  • kleedhokjes;
  • cocktails;
  • relaxte loungemuziek. 

Ik loop via de hoofdingang van het strand het publieke gedeelte op. Bij de betere, bewaakte stukken van Athene strand, betaal je toegang (+/- 7 euro afhankelijk van de dag/seizoen). Uiteraard mag je ook je handdoekje uitrollen, maar ik ga voor een ligbedje (2 euro) bij de beachclub. Dit plekje is fijn en dat weten meer mensen! 

 

Strandbedjes op dit Atheense strand, slechts 2 euro

Ik arriveer op tijd (10 uur). Mochten alle bedjes bezet zijn, dan loont het om eerst plaats te nemen aan de sta/hangtafels. Het mooie is dat Grieken niet altijd heel de dag blijven liggen, ondanks dat ze betaald hebben voor heel de dag. En voor 2 euro zou ik ook niet moeilijk doen. Ik ben zelfs een keer voor 2 uurtjes gegaan, voordat ik naar het vliegveld ging. De Airport bus stopt hier voor de deur! 

 

Vandaag blijf ik nog even hangen op dit Atheense strand, maar voor zonsondergang ga ik voor perfectie. Hierbij hoort een tafeltje met zeezicht, een lekker drankje en Griekse hapjes (Mezedes!) Dus ik maak mij klaar voor de volgende locatie!

strand athene zee
Strand van Bolivar
strand athene bolivar

Cocktails bij Nalu met zonsondergang

Naast de beachclub waar ik heel de dag heb liggen zonnen, ligt beachclub Nalu. Ook dit heeft een mooi strand dicht bij het centrum van Athene. Dit stuk van Athene strand is grootser opgezet dan bij het naastgelegen Bolivar. Ik kan mij indenken dat het hier aantrekkelijker is voor jeugd en ouders met kinderen aangezien hier meer bewegingsvrijheid is. Het restaurantgedeelte is gescheiden van het strand en je kunt dan ook niet zomaar het terras op komen. Toch heb je vanaf het restaurant mooi zicht op de badgasten die nog een laatste straaltje zon meepikken. 

Eilandwaardige strand plaatjes op een Atheens strand

Rond half 7 begint het al aardig vol te lopen met gasten (Grieken) die met de ondergaande zon op de foto willen. Ik dus ook, want ik wil nog even een plaatje naar het thuisfront sturen. En reken maar dat ze niet geloven dat dit het strand van Athene is. Zo’n tafereeltje past volgens hen alleen bij een Grieks eiland ver in de Egeïsche zee. 

 

En zo besef ik mij weer dat ik aan Athene strand zit en het vliegtuig naar huis hier niet ver vandaan opstijgt. Maar dat is morgen pas, want over een klein half uurtje ben ik weer midden in het centrum om de Akropolis nog eens aan te tikken. Deze stad heeft alles!

Het terras van Nalu
athene strand nalu zon
Uitzicht vanaf mijn tafel @Nalu

gerelateerde verhalen