Beste verblijfplaats op Samos: Pythagoreio

by Grieksblauw
pythagoreio Samos
pythagoreio Samos

Dat Pythagoreio Samos ooit de hoofdstad van het eiland was, begrijp ik het beste wanneer ik aan de levendige boulevard zit. Het vliegveld ligt op steenworp afstand en de snelle boot naar naastgelegen eilanden vertrekt vanuit de pitoreske haven. De straatjes hierachter zijn typisch Grieks witgekalkt en soms zie je zelfs het Cycladische blauw. Dan bedoel ik niet het clowneske “Blue street” (als je er bent geweest weet je waar ik het over heb). De gemiddelde “Griekenland-lover” zal zich meteen thuis voelen.

Ik had wat tijd nodig om van dit dorp te gaan houden. De ideale badplaats is voor mij een mix van jong en oud zonder dat je omver wordt gereden door scooters en quads. Maar een file van scootmobiels in de lokale supermarkt hoeft voor mij ook niet. Ook al ben ik niet meer de jongste, wel voel ik mij graag zo. Dus ik ging snel op zoek naar de jeugdige kant van het dorp en vond de volgende HOTSPOTS:

Restaurants & Taverna’s in Pythagoreio Samos

Plateias Eireinis (Eirinis square): Dit plein heeft 2 eetgelegenheden die bovenaan mijn lijstje mogen staan:

Pergamonto: Hippe spot waar je je dat mooie bloesje voor aantrekt. Hier kun je vanachter een rijtje bomen heerlijk gluren naar de flanerende menigte. Verwacht hier geen traditioneel Grieks eten, maar mooi opgediende gerechten. Kom op tijd om te starten met een lekker cocktail! Reserveren is aanbevolen.

Tigani: Ook op het bekende pleintje vind je de traditionele Griek met gerechten die boven gemiddeld goed zijn. Het is hier ook altijd druk. Deze mag je niet missen!

Marmizeli: De haven van Pythagorio mag dan wel een toeristentrekpleister zijn, het sfeertje geeft wel het ultieme vakantiegevoel. Marmizeli valt op naast alle traditioneel uitziende restaurants aan de boulevard. De tafeltjes spraken mij net iets meer aan en daarbij heb je niet alleen zicht over de haven, maar ook de helling waar het dorp tegenaan is gebouwd.

Pergamonto
Asteria

Beste plek voor een Cocktailbar in Pythagoreio Samos

Rondom de haven kun je genoeg plekken vinden waar je de zonsondergang kunt beleven met een lekker drankje. Maar uiteraard wil ik iets waar mijn gevoelsleeftijd van omlaag gaat. Daarom liep ik naar een straatje verder:

In de straat van het bekende Aphrodite Garden vond ik de bar met de verwarrende naam: P2 (PI) of ook wel Mikro café. Het heeft een terras op de stoep tussen de bloemen en leuke decoratie. De bar heeft een raam dat helemaal open kan, waardoor er ook een leuk barretje aan het raam is gecreëerd. De Griekse familie (inclusief ingehuurde ober die de rest van het jaar brandweer is) zijn een feestje om te oberveren en je zou willen dat je er werkte.

Later op de avond (na 21.00 uur) is Boemo een aanrader. Deze opvallend frisse cocktailbar aan de haven geeft mij een Latin-club vibe. Hier wil je graag een tafeltje bemachtigen of heerlijk op een kruk aan de bar hangen.

two spoons samos
Two Spoons

Een goeie bak Koffie

Uiteraard leven Grieken op koffie, maar in Pythagoreio Samos is een goede bak niet vanzelfsprekend. Ik geef de toeristen maar de schuld, want een Griek weet heus wel hoe je koffie zet. Maar het jeugdige oog wil ook wat!

Hygge: In de hoofdstraat van Pythagorio, tussen de souvenirwinkeltjes, vind je deze parel. Hier haal je een koffie waar je blij van wordt. Niet alleen van de dame achter de toonbank, maar ook van de stadse sfeer. Deze toko zou ook in het centrum van Athene kunnen staan. Inclusief het leuke terrasje voor de deur. 

Two Spoons: Aan het einde (of aan het begin?) van de boulevard vind je dit frisse terras waar je terecht kunt voor over-de-top mooie zoetigheden en een koffie of limonade. Alles wat je hier besteld is “EXTRA”. Zelfs de medewerkers zijn cool. Hier wil je zitten!

pythagoreio samos

Hipste beachclub aan het strand van Pythagoreio

Samos heeft prachtige zand- en kiezelstranden en Pythagoreio heeft van beide wat. Wanneer je geen zin hebt om er op uit te trekken, dan is er op loopafstand een knappe beachclub te vinden. Asteria Seaside Experience heeft die dikke bedjes (5 euro p.st.) en loungemuziek waar ik wel eens behoefte aan kan hebben. De opzwepende muziek werkt perfect om het bijpassende publiek aan te trekken zodat het plaatje compleet is voor mijn “jong-voel-dag”. Over de service en prijs-kwaliteit hebben we het vandaag even niet: Ik ben jong en deze plek is Instawaardig! Morgen gaan we weer naar de Griekse Taverna.

Enthousiast geworden over Grieksblauwe bestemmingen? Lees dan ook:

➡️ De beste tips voor jouw Samos avontuur!

➡️ Spetses is sjiek!

➡️ Stedentrip naar Thessaloniki

➡️ De zonnige kant van Kreta: Loutro

Meer lezen

🇬🇧 Translate »