Chios: thuis bij Sideratos Luxe Apartments

by Grieksblauw

Ik ging logeren bij familie Sideratos op Chios. Op de website had ik al gezien dat ik luxe kon verwachten. Dus de lange boottocht vanaf Athene sloeg ik over en stapte in het vliegtuig. Het vliegveld van Chios is piepklein en binnen enkele minuten stond ik met mijn bagage buiten. Daar stond mijn host van deze week mij al op te wachten. Dit keer is het een Nederlandse dame die al zeker 25 jaar Souvlaki eet. Cindy spreekt vloeiend Grieks en heeft in die jaren een handig netwerk opgebouwd op het eiland  . En dáar mag ik fijn gebruik van maken deze week. Zo kan ik ook meteen in mijn huur Honda stappen. Eindelijk een weekje mijn prinsenleven terug! Een Prins in een Honda dan wel . 

Aangekomen bij het paleis (met adembenemend uitzicht) werd ik door Cindy uitgenodigd bij haar eigen “vertrek” voor een glaasje gezelligheid. In de zomer verblijft ze daar met haar man Yiannis en haar zoontje. De barbecue brandt daar dagelijks en er is genoeg voor het gehele koninkrijk! Voor ik het wist had ik 4 Souvlaki’s van het stokje geschoven en boerde ik Mastello ( lokale gril kaas). Alles was even heerlijk en ik was thuis. Thuis in het Griekse paradijs van de familie Sideratos.  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Over Sideratos

Direct aan het strand van Karfas bevinden zich de Luxe appartementen van de familie Sideratos. Karfas is ideaal gelegen: dichtbij het vliegveld en de bruisende hoofdstad. Én het heeft een mooi zandstrand! Elke ochtend zat ik op mijn zonnige balkon waar ik een bakje yoghurt met kiwi weg lepelde. Dit paleis wordt gerund door de Nederlandse Cindy (superleuke vrouw!) die al ruim 24 jaar in Griekenland woont en vloeiend Grieks spreekt. Hierdoor heeft ze heel wat connecties op het eiland en zij is een echte regelaar. Maak daar vooral gebruik van!. Zo regelde ze voor mij dat er een auto van N. Kovas klaar stond op het vliegveld tegen een leuk Grieks tarief! En ze zit vol leuke ideeën over excursies op het eiland. Tijdens mijn verblijf gingen we samen op de fiets de nabijgelegen Kampos in en ontpopte ze tot een ware tourguide.

In de zomer woont zij met haar Griekse man en zoontje op hetzelfde terrein en als je geluk hebt word je uitgenodigd voor een overdadige Griekse barbecue. Maar hoe heerlijk dat je ook gewoon op z’n Nederlands de uitnodiging af kunt wijzen en je broccoli kunt opzetten in je stijlvolle appartement. Pure luxe bij de familie Sideratos. Chios gaat zeker in mijn Grieksblauw top 5 en deze accommodatie hoort daar bij!. 

Een drankje met de host Cindy in het herfstzonnetje

Meer lezen

🇬🇧 Translate »