De mooiste dag op Hydra

by Grieksblauw

Dit eiland combineer je gemakkelijk met een citytrip Athene. Daarom zijn goede tips voor Hydra een MUST, zodat dit bezoekje de slagroom op jouw Griekse taart kan zijn. Succes gegarandeerd!

De haven binnen varen van Hydra geeft dat WOW-gevoel. De grote, gerenoveerde zeemanshuizen van de hoofdstad zijn tegen een helling aangebouwd en dat maakt het heel herkenbaar Grieks en indrukwekkend. Als je overdag aan komt varen zie je hoe zonaanbidders vanaf het stadsstrand de blauwe zee in duiken en hoe de terrassen vol zitten met gezelligheid. Hier gebeurt iets! Een klein eiland (50 km2) met een groot karakter!

Een bekende dagtrip vanuit Athene

Ik was hier al eens eerder en had toen wat vooroordelen. Aangezien dit eiland zo dicht bij Athene ligt, is het een bekende dagtrip voor o.a. Amerikaanse toeristen. Ik had een beeld voor me van magere ezeltjes die de toeristen een berg op moesten dragen, want gemotoriseerd verkeer is hier zeldzaam. Gelukkig was dit maar een boze droom en zag ik alleen enkele gezonde pakezels als hulpjes van de locals. 

 
hydra tips
Lunch bij Four Seasons

De beste Strand tips voor Hydra

De vorige keer was mijn hoogtepunt het Klooster van Profeet Elias hoog boven de hoofdstad (prachtige wandeling). Maar dit keer ging ik op zoek naar de beste strand tips van Hydra. Ik liep via de oude kathedraal naar boven richting het Four seasons. Je kunt ook via de kust, maar op deze route zie je een mooi stukje van de stad.

In de haven zijn een aantal opstapplaatsen van taxibootjes naar verschillende stranden, maar het Four Seasons Hydra is te voet te bereiken en het heeft ook een fijne service voor drankjes tot aan je ligbedje. Klinkt sjiek, maar is goed betaalbaar. Het is wel een kiezelstrand en het water bereik je alleen via grote keien.

Voor een heerlijke lunch aan het water kun je in het bijbehorende restaurant terecht. Four seasons Hydra is kleinschalig en ondanks de internationale naam voelt het nog steeds Grieks en persoonlijk. De prijzen waren heel acceptabel en het publiek was kleurrijk en volwassen. Ik smulde ervan en misschien is dit wel de beste tip op het eiland. Reserveren voor lunch is aan te raden, want deze wil je niet missen (en er is niets anders in de buurt). 

Mandraki 1800

Leef de Griekse droom op Hydra

Aan de oostkant van Hydra stad vind je nog een beloopbaar strandje: Mandraki beach. Dit is het enige zandstrand van het eiland. Toch zou ik je afraden om bij het hippe, “overpriced” Madraki Beach resort te gaan liggen. Dit splinternieuwe en ongezellige resort heeft niets met Griekenland te maken en heeft de Griekse gastvrijheid niet meegekregen. Mogelijk omdat de eigenaar uit Londen komt? 

Beter kun je gaan naar het naastgelegen Mandraki 1800. In groot contrast met de “hippe” buurman vind je hier alles voor jouw Griekse droomdag op Hydra: Een Grieksblauwe taverna, een bootje, een steiger en goedkope ligbedjes. Zoek niet verder, maar zorg dat je hier op tijd bent om een plekje te bemachtigen. 

Veranda Terrace Hydra
hydra tips

Een ultieme “sundowner” bij Hydronetta Hydra is de zonsondergang tip!

Tegen de middag liep ik terug naar de hoofdstad, want de beste spot om de zonsondergang te zien is Hydronetta. Deze heerlijke cocktailbar ligt op een ideale locatie aan de rand van de stad. Het terras bestaat uit een smalle strook boven de zee en reken maar dat er meerdere mensen loeren op een eersterangs stoeltje. Ik was ruim op tijd, lurkte aan een Aperol Spritz en zag de mooiste zonsondergang. 

Foodie tips op Hydra!

In Hydra stad zijn meerdere fijne restaurantjes. Het viel mij op dat de toppers al vroeg (7-8 uur) vol zaten en een reservering op dit eiland aan te raden is. Dit was ik niet gewend, maar ik leerde snel. Vorige keer toen ik hier was had ik het Italiaanse restaurant Techne al eens bezocht. Ook nu weer was het een heerlijke lunchplek. Voor diner ging ik uiteraard niet naar de terrassen aan de haven, maar dook ik de smalle straatjes in. Ik eindigde bij het restaurant Veranda terrace Hydra. Deze plek is magisch! Zoals de naam al zegt is het een dakterras op een van de kapiteinshuizen met prachtig uitzicht. Het is een echt Grieks familiebedrijf en de gerechten zijn uitmuntend! Wat een lieve mensen en heerlijk eten op een bijzondere plek.  

 
hydra tips
Zonsondergang Hydronetta

Dakterras met uitzicht over heel Hydra

Verblijven deed ik bij Hydra Icons. Deze accommodatie ligt midden in het centrum, maar verborgen in een steegje. Je moet een smal, authentiek trappetje op voordat je op de binnenplaats komt. Ik had een ruime studio, maar het allerliefst zat ik op het dakterras. Het gedeelde terras heeft een 360 graden uitzicht over Hydra en als je geluk hebt, heb je het helemaal voor jezelf. 

Dit was zeker niet de laatste keer dat ik naar Hydra ging…

 

Meer lezen over de Saronische eilanden? Lees dan ook:

➡️ Het eiland van de royals: Spetses

➡️ Een weekend naar Poros

Hydra op de kaart

Meer lezen

🇬🇧 Translate »