Ithaki: Verblijf met havenview!

by Grieksblauw
haven van Vathi op Ithaki

Toen we op de boot 🛳naar Ithaki 🏝zaten kreeg ik al een berichtje van onze host👩🏼‍🦰. Ze zou ons opwachten bij het huis. Hoe dan? 💁🏽Staat er maar 1 huis? Ik had wel een adres van het verblijf, maar ik heb al eens ervaren dat huisnummers in Griekenland niet altijd kloppen. Aangekomen op het eiland reden 🚗we zo Vathi binnen. En bij het roze huis stond Christina👩🏼‍🦰. Kon niet missen! Het huis ligt aan de haven⛵️, omringt met groene heuvels⛰. Ze had ons verwacht ondanks dat de boot ⛴veel vertraging had. Christina👩🏼‍🦰 zei: “Op dit eiland draait alles om de aankomst van de boot”. Dus ook bij vertraging weten ze hoe laat ⏱hij aan komt. Zou ze een rooksignaal hebben gehad? Of belt de havenmeester 😀haar? Lijkt mij niet gek want ik kreeg de indruk dat Christina👩🏼‍🦰 elke eilandbewoner in haar GSM 📞heeft staan.

Alles om het haar gasten het naar hun zin te maken! 🙆🏻Het huis was totaal gerenoveerd 🤩en als eerste viel mij de keuken op waar een vers brood😋 lag en in de ijskast heerlijke verse producten. Christina 👩🏼‍🦰vond dat doodnormaal. “Als je een bootreis achter de rug hebt, dan is het fijn als je meteen kunt genieten”. En dat was ook het enige wat we wilden toen we de balkondeuren open zwaaiden. Het grote terras had een wijds uitzicht over de haven ( 5 meter vanaf mij voordeur) en was omlijst met groen begroeide heuvels. Het was zo’n rustig haventje waar soms een klein bootje in of uit vaarde. En als je even moe was van dit uitzicht kon je op een hemelbed naar de hemel staren. Dit weekje mocht van mij eeuwig duren. Maar zoals altijd ging het weer te snel voorbij.💙💙💙💙

over dit verblijf op Ithaki

Tijdens deze roadtrip door Griekenland , was ik met mijn man en ouders. Aangekomen in de haven van Ithaki (andere haven dan in Vathi) reden we in korte tijd naar het verblijf. De auto was altijd makkelijk te parkeren op de openbare parkeerplaats in het centrum. Uiteraard nadat je rustig voor de deur hebt uitgeladen. Het is een ruim huis met 2 slaapkamers en 2 verdiepingen. Het was pas gerenoveerd en het is luxe te noemen.

De lokatie kan niet beter! Je loopt binnen 3 minuten naar het centrum van Vathi waar je verschillende restaurantjes hebt en waar je heerlijk kunt slenteren over een dorpsplein. Ik ben op een ochtend achter het huis de berg opgelopen. De weg brengt je naar prachtige vergezichten en een Byzantijnse ruïne zonder hek er omheen! Maar het eiland heeft vele andere hike routes! Christina, de lieftallige host van het verblijf,  kan je hier alles over vertellen. 

Ithaki uitzicht op haven Vathi
Uitzicht vanuit de woonkamer
Ithaki balcony Vathi Greece
Het hemelbed op het balkon
Vathi Ithaki Greece mother on doorstep
Mijn moeder bij de ingang van het huis, dus niet Christina;)

Vathi op de kaart

Nieuwsgierig naar meer Grieksblauw Griekenland? Lees dan ook:

➡️ De watervallen van Messinia

➡️ Zwemmen bij Sarakiniko Bay Ithaki

Meer lezen

🇬🇧 Translate »