Zwemmen bij Sarakiniko bay op Ithaki

by Grieksblauw

Een dagje zwemmen in een rustige, knalblauwe baai. Natuurlijk kan dat op Ithaki. Een afslag voor het bekendere Filiatro beach 🏖 ligt Sarakiniko bay. Als ik aankom zitten er 5 Grieken🇬🇷 onder de oude olijfboom op plastic stoeltjes luidruchtig te praten. Als ze opstaan en op hun brommertjes verdwijnen, heb ik het strand helemaal voor mezelf. De baai lijkt op een oud, Grieks schilderijtje 🖼. Het is wat rommelig, maar elk rekwisiet ligt perfect op zijn plaats voor de Griekse versie van La Dolce Vita. Er ligt nonchalant een vissersbootje op het droge, net als aan de slanke steiger die de zee 🌊 in loopt. De blatende geit 🐐 op de weelderige rotspartijen 🏔 maakt het plaatje helemaal af. Ik leg mijn handdoek op een vers geverfde, omgekeerde kano. Daarna ga ik richting het strandtentje voor een ijskoude Frappé. Dit wordt mijn plekkie vandaag! 🎖🎖🎖🎖

Over Ithaki

Ithaki is een kleinschalig eiland (92,7 m2) naast Kefalonia en onder Lefkas. Als je van zeilen houdt dan ken je het vast en zeker aangezien dit een vaste route is voor zeilscholen of zeilers vanuit Lefkas. Het eilandje heeft geen vliegveld dus het kost iets meer moeite om hier te komen, tenzij je een zeilboot hebt dus. Ithaki heeft verschillende baaitjes waar je geen rijen strandbedjes ziet. Soms heb je het geluk dat je de zee voor jezelf alleen hebt. En die Grieksblauw zee WIL je voor je alleen! Zwemmen maar!

Ithaki heeft verschillende wandelroutes door de bergen en via de liefste dorpjes. Wij verbleven in Vathi. Vanaf daar ben ik zo de berg op gelopen. Een route met de mooiste vergezichten over de jachthaven van Vathi. Mijn favoriet was Stavros. In dit dorp vind je verschillende restaurantjes en hier ontmoeten de eilandbewoners elkaar. Net buiten Stavros heb je een restaurant met net even iets ander Grieks eten: Dona Lefki. Dit is zeker een bezoekje waard! 

Het is een eiland waar iedereen elkaar kent. Toen wij problemen hadden met de afvoer van onze wasbak, stond de serveerster van de avond ervoor opeens voor de deur. Haar man bleek de loodgieter. 

Sarakiniko beach, Ithaki op de kaart

Nieuwsgierig naar meer tips? Lees dan ook:

➡️ Mijn favoriete verblijfplaats op Samos

➡️ Verblijf op Ithaki met haven view!

Meer lezen

Leave a Comment

🇬🇧 Translate »