3 x Last minute naar Griekenland

by Grieksblauw

De Nederlandse zomer laat weer eens op zich wachten. De laatste jaren is de lente veelbelovend, maar zodra de zomervakantie aanbreekt komt de regen met bakken uit de hemel. Op het nieuws zie je weggeregende landgenoten op Nederlandse campings, terwijl in Griekenland het ene hitterecord na de andere wordt behaald. Laat jij nou net besloten hebben deze zomer niet op vakantie te gaan.

Gelukkig zijn er de last minute deals bij verschillende vakantieaanbieders. Uiteraard ben jij niet de enige die dit plan had bedacht, dus de vliegtuigstoelen kunnen zo vol zitten. Daarom heb ik een top drie gemaakt van vakantie aanbieders met de meest scherpe last minute deals! Zo heb jij misschien nog net die laatste super last minute deal te pakken en zit je volgende week al op het strand.

Waar je op moet letten

Neem geen risico

Je wilt toch nog op vakantie naar Griekenland en je voelt de hete adem van je reisgezelschap in je nek. Iedereen wilt weg en de (betaalbare) reisjes liggen niet meer voor het oprapen. Dit is het moment dat je een verkeerde beslissing kunt nemen en je reispartner zal naar jou wijzen als het fout gaat.

Je hoeft maar op een ding te letten als je een reis gaat boeken bij een voor jou onbekende vakantie aanbieder: de Garantieregeling. Reisorganisaties in Nederland moeten verplicht garantiemaatregelen nemen. Zo ben je bij een faillissement je geld niet kwijt. En kun je terug, als je al op reis bent.

Een reisorganisatie kan zich bij een garantieregeling of fonds aansluiten. Aangesloten bureaus zetten vaak het logo van de garantieregeling of fonds op de site. Maar het komt voor dat bedrijven dit ten onrechte gebruiken. Controleer daarom de naam van de reis aanbieder op de website van de garantieregeling of het garantiefonds.

De meeste grote reisorganisaties zijn aangesloten bij de SGR. Dat geldt in elk geval voor alle ANVR-organisaties. De SGR zorgt dat je het geld terugkrijgt. Of dat je je vakantie kunt afmaken als de reisorganisatie in financiële problemen zit.

Vliegtickets

Betaalbare losse vliegtickets

Normaal gesproken ben ik niet van de pakketreis en motiveer ik vooral om niet een hele vakantie op 1 plek te blijven. Het reizen in Griekenland is gemakkelijk en op de kleinschalige bestemmingen die ik op deze website graag promoot, is altijd wel een accommodatie te vinden. In het geval van een last minute beslissing, begrijp ik goed dat je liever kiest voor een kant-en-klaar reisje naar de zon. En op korte termijn zijn bij de bekende vliegmaatschappijen geen betaalbare tickets te vinden.

Wat men vaak over het hoofd ziet zijn de vliegtickets via een reisorganisatie. Zij kopen al vroeg in het jaar vliegtuigstoelen in of hebben last minute een vliegtuig gecharterd. Daarom zijn er enkele dagen voor vertrek opeens tickets verkrijgbaar voor een weggeefprijs! Vandaag zie ik bijvoorbeeld een retourticket voor Rhodos of Corfu voor 143 euro (vertrek 1ste week van augustus). Bij Transavia betaal ik op dit moment 460 euro.

Lees verder voor de top 3 …

Bron: www.corendon.nl

Package deals

Beste last minute top 3

#1 Corendon

Iedereen kent de reclames wel van Cor en Don. Deze reisaanbieder heeft een naam opgebouwd in Nederland. Op de website noemt Corendon het Last Minute Mania en laat Last minute prijzen zien naar Rhodos van 499 euro (vertrek op 8 augustus, verblijf 8 dagen). Ook kun je Last minute losse vliegtickets vinden voor een aantrekkelijk tarief. Corendon gebruikt hoofdzakelijk haar eigen vliegtuigtoestellen voor vluchten naar Griekenland.

#2 Sunweb

Sunweb is een grote speler in Nederland en biedt reizen aan naar enorm veel bestemmingen in de wereld. Ook het aanbod voor Griekenland is groot en divers. Vrij uniek is dat ze vluchten naar Skiathos aanbieden! Bij mijn zoekopdracht met vertrek op 7 augustus krijg ik een reis aangeboden voor 589 euro. Ook zijn er losse last minute vliegtickets beschikbaar vanaf 143 euro. Als je voorkeur hebt voor een bepaalde vliegmaatschappij, dan is Sunweb zeker interessant aangezien ze verschillende maatschappijen inzetten. Transavia is een veelgebruikte partner.

#3 Vakantiediscounter

De naam doet denken dat het een prijsvechter is, toch was het zoekresultaat niet de goedkoopste optie. Betrouwbaar en bekend is dit platform zeker, maar met prijzen rond de 680 euro halen ze in deze lijst een magere derde plaats. Ik heb in mijn directe omgeving geen feedback gehoord over de Vakantiediscounter, dus ik wacht nog steeds af. Op Trustpilot scoren ze 4.2 sterren uit 5, dus betrouwbaar genoeg om eens een kijkje te nemen op de website.

Meer lezen

🇬🇧 Translate »